donderdag, november 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsWEST-VLAMINGEN BOUWEN EEN NIEUW DORP

WEST-VLAMINGEN BOUWEN EEN NIEUW DORP

De toeristische explosie op Tenerife is begonnen in de tweede helft van de vorige eeuw. Ruim een halve eeuw nadat Michel Huygen zijn Ten Bel op Tenerife realiseerde, wordt door twee West-Vlaamse ondernemersfamilies het project ‘Cuna del Alma’ gepresenteerd. Het imposante bouwproject omvat de bouw van een luxeresort waarin 400 woningen worden gebouwd in het pittoreske El Puertito de Armeñime, gelegen in de gemeente Adeje. 

De plannen zijn getekend, de (meeste) vergunningen afgeleverd, de eerste steen en de bijhorende gedenkplaat plechtig ingehuldigd. Het echte werk kan beginnen. De ondernemers Vandemarliere en Van Biervliet kunnen aan de slag met de bouw van een luxueus vakantieresort van bijna 440.000 vierkante meter. De eerstesteenlegging werd bijgewoond door José Miguel Rodríguez Fraga, burgemeester van Adeje en Berta Pérez Hernández, vice-voorzitter van het Cabildo van Tenerife, samen met de investeerders van Cuna del Alma. 
Sofie Vandermarliere van de holding voor investeringsbeheer GT & Co en David Van Biervliet, vertegenwoordiger van Fivanco presenteerden het bouwproject, samen met projectontwikkelaar co-CEO Filip Hoste, de technisch directeur co-CEO Andrés Muñoz de Diós, en Remo Masala, creatief directeur. 

Zicht op zee

Het nieuwe project wordt gerealiseerd in een natuurlijke vallei aan de westkust van Tenerife en combineert ecologie met respect voor de natuur. Grenzend aan het strand zullen de eerste 106 luxueuze vakantiewoningen volledig afgewerkt zijn in 2025. Cuna del Alma biedt luxe villa’s, strandappartementen en vakantiehuizen, allemaal met een eigen terras met zwembad en met zicht op zee. 

Het complex, dat prachtig is gelegen, zal beschikken over een biologisch restaurant met groenten uit eigen tuin, een natuurlijk rotszwembad, een spa, een kinderclub en alle faciliteiten nodig om gediend te worden. De luxueuze strandclub wordt het epicentrum van Cuna del Alma. Alle gasten zullen er kunnen genieten van de allerbeste service, beheerd door een luxe-operator.

Eerste fase

De investering wordt geraamd wordt 350 miljoen euro. Dat is de kost die op vandaag wordt gerekend om 420 residenties te bouwen. In de eerste fase gaat het over 106 woningen waarvan 36 villa’s met 1 tot 4 kamers, 32 strandappartementen en 38 vakantiehuisjes met een grondoppervlak tussen de 432 en de 650 vierkante meter. 

Nieuw hotel

Het luxeresort werd uitgetekend door verschillende architecten uit Tenerife en door en Mark Bellingan van Common Architecture, gevestigd in Durban, Zuid-Afrika. Hun focus als groep is om een stuk schoonheid te creëren dat verweven is met het gebruik van lokale materialen en pure ontwerpfilosofieën. Remo Masala van Vision Alphabet in Berlijn – bekend van verschillende innovatieve projecten in de reisindustrie, zoals Casa Cook en de nieuwe look voor Condor Airlines – is verantwoordelijk voor de creatieve leiding.

Francisco Javier Zamorano, voorzitter van de CIO-groep, heeft meegedeeld dat er op het grondgebied een luxehotel komt onder de merknaam The Tais Hotels and Villas. Dit project is een eerste stap in de expansiestrategie van de huidige beheermaatschappij van Hotel Bahía del Duque.

Investeerders 

Achter het project staan twee Belgische investeringsfamilies, Vandermarliere en Van Biervliet. Beide families hebben een sterke portefeuille in vastgoedprojecten, zowel in België als in het buitenland. Hun staat van dienst in de hotel- en vastgoedsector op Tenerife omvat de realisaties zoals Baobab Suites en Corales Resort.
Filip Hoste, een ervaren ontwikkelaar in luxevastgoed en stichter van Andreas & Partners, initieerde het masterplan voor Cuna del Alma in 2013.

Oppositie

Sí Podemos Canarias hekelt de schaamteloosheid van het Cabildo de Tenerife, dat een toeristisch project steunt dat verwoestend zal zijn voor Puertito de Armeñime. María José Belda kondigt aan dat zij de eilandregering in een plenaire vergadering aan de kaak zal stellen over het politieke standpunt ten aanzien van het bouwproject dat het laatste natuurlijke en ongeschonden kustlandschap in het zuiden van het eiland zal dynamiteren.

Het krankzinnige toerismeproject dat een mooi en onaangetast kustgebied aantast ligt in de onmiddellijke omgeving van het beschermd natuurgebied Espacio Natural Protegido de la Caleta. 

Foto’s en meer informatie: website Cuna del Alma

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

GEVAARLIJKE VIS

APP POLITIEHULP