zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsWERKLOOSHEID 
spot_img

WERKLOOSHEID 

De Canarische Eilanden zitten economisch in de lift en dat resulteert onder andere in de afname van het aantal werklozen. In vergelijking met februari 2022 zijn er 16.000 werklozen minder en telt de archipel nu 867.703 werknemers. De Confederación Española de Organizaciones Empresariales (CEOE) – de Spaanse confederatie van bedrijfsorganisaties – is echter niet zo optimistisch over deze resultaten en stelt dat de werkloosheid op de eilanden is gestegen in vergelijking met de maand januari 2023. 

De toekomst voorspelt niet zoveel goeds omdat de Canarische regio het slachtoffer zou kunnen zijn door de daling van het aantal werkuren. Dit ten gevolge van de verhoging van het minimum interprofessioneel loon en de afschaffing van tijdelijke contracten in de laatste arbeidshervorming.

Werkonzekerheid weggnemomen

Februari is gewoontegetrouw een overgangsmaand waarin de economie weer wordt aangezwengeld en er meer stabiliteit komt door het aanzwellen van het toeristisch zomerverkeer. Daardoor groeit ook de interesse in het ondernemingsklimaat en gaan werklozen actief op zoek naar werk.
Voor de CEOE zijn de gegevens van vorige maand een echte weerspiegeling van de huidige situatie. Een jaar eerder, op 15 februari 2022 werden de tijdelijke contracten afgeschaft, een maatregel die aanvankelijk werd genomen om de onzekerheid van de werkgelegenheid te verminderen.

Getroffen regio

Er zijn evenwel geen officiële gegevens die onderscheid maken tussen werkenden en niet-werkenden, zodat het meten van de kwaliteit van de werkgelegenheid in termen van het aantal vaste werknemers niet helemaal correct kan worden weergegeven. 
De CEOE benadrukt dat de nieuwe arbeidshervorming niet heeft geleid tot een verbetering van de kwaliteit van de werkgelegenheid. Zij is ook bezorgd over de gemiddelde dagelijkse duur van arbeidscontracten en wijst ook naar de stijging van het minimumloon die een beperking inhoudt voor het creëren van nieuwe banen. 

Om deze redenen waarschuwt de werkgeversorganisatie dat de Canarische Eilanden een van de zwaarst getroffen autonome gemeenschappen zouden kunnen zijn.

Om deze situatie te keren moeten de lonen losgemaakt worden van de productiviteit en is productiviteit van de werknemers de meest duurzame manier is om de lonen te verhogen.
Gelukkig is een crisisperiode steeds bevorderlijk voor de groei van de economische activiteit en valt er steeds een verhoging van werkzoekenden te noteren, van mensen zonder eerdere baan of jonger dan 25 jaar. 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

OUD EN VOL VERLANGEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WOLKEN BOVEN DE TEIDE

VLIEGTUIGPANNE

GEVAARLIJKE HOGE GOLVEN

spot_img