maandag, april 22, 2024
HomeBlogNieuwsWERKLOOSHEID IN HET ZUIDEN
spot_img

WERKLOOSHEID IN HET ZUIDEN

De werkloosheid op de Canarische Eilanden, en in het bijzonder op Tenerife, daalde gedurende de voorbije augustusmaand in vergelijking met de vorige maand juli. Ten opzichte met het jaarcijfer steeg het aantal werkzoekenden. Een beetje tegen de trend in. Ondanks de groei van de beroepsbevolking werden veel banen geschapen, maar het evenwicht bleef niet bewaard.

De werkloosheid op de Canarische archipel bedroeg 172.929. Op Tenerife daarentegen waren er slechts 74.390 personen werkloos. Dit betekent een stijging van 446 eenheden, waarvan er 86 personen meer op zoek zijn naar een job op Tenerife.

Overzicht

Hoewel dit slechte cijfers zijn in vergelijking met juli, zijn het positieve cijfers in vergelijking met dezelfde maand van het voorgaande jaar. In deze vergelijking daalde de werkloosheid op de Canarische Eilanden met 9,1% en op Tenerife met 10,2%. Per gemeente was de trend ongelijk. De werkloosheid daalde in acht gemeenten en steeg in vier.

Het aantal werkzoekenden daalde in de zuidelijke gemeenten Adeje, Arona, Granadilla de Abona, Arico, Candelaria, Fasnia, Santiago del Teide en Vilaflor. In Guía de Isora, Arafo, Güímar en San Miguel de Abona steeg het aantal werklozen lichtjes in vergelijking met de maand juli 2023.
Een overzicht:
De werkloosheid daalde in Adeje: -2,3% , Arico: -3,7%, Candelaria: -1,4%,  Arona: -0,4%, Granadilla de Abona: -0,6%, Fasnia: -0,9%, Santiago del Teide: -1,3% en Vilaflor: -2,5%. 
De werkloosheid steeg in Guía de Isora (+ 1,8%), Arafo (+ 0,9%), San Miguel de Abona (+ 3%) en in Güímar (+0,2%). 

Maatregelen

Volgens de werkloosheidsorganisatie Obecan zijn er in de zuidelijke gemeenten nog 3.692 mensen actief op zoek naar een job. Dit cijfer vertegenwoordigt echter een daling van 20,3% in vergelijking met dezelfde maand in 2022. Dat komt voornamelijk van een aantal maatregelen die werden genomen om de werkloosheid op Tenerife te verminderen.

Enkele specifieke voorbeelden van maatregelen die zijn genomen om de werkloosheid op Tenerife te verminderen zijn het overheidsprogramma ‘Empleo Joven’ dat financiële steun biedt aan werkgevers die jonge mensen in dienst nemen. Het programma ‘Formación Profesional Dua’ biedt jongeren een combinatie van theoretische en praktische opleidingen en de Canarische regering heeft een aantal investeringen gedaan in de ontwikkeling van nieuwe sectoren, zoals technologie en duurzame energie.

Deze maatregelen hebben tot een geleidelijke daling van de werkloosheid geleid, maar er is nog veel werk aan de winkel. De Canarische regering werkt aan de creatie van meer diverse en veerkrachtige maatregelen om het economisch landschap van de werkgelegenheid op de eilanden te stimuleren.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WIJ BREKEN UIT

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img