zondag, januari 29, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsWELKE OLIJFBOMEN GEDIJEN BEST OP TENERIFE

WELKE OLIJFBOMEN GEDIJEN BEST OP TENERIFE

De overheid op Tenerife heeft via het departement landbouw, veeteelt en visserij een project gelanceerd waarin wordt getest welke olijfbomen er op het eiland best gedijen. Daarvoor werden in La Valiera, gehucht van Tierra Blanca (Fasnia) 180 olijfbomen geplant met 16 verschillende variëteiten. De finca zal dienen als experiment om te definiëren welke variëteiten het meest geschikt zijn voor het klimaat van het zuiden van het eiland.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met het Andalusisch Instituut voor Onderzoek en Opleiding op het gebied van Landbouw, Visserij, Voedsel en Ecologische Productie (IFAPA) en de locatie zal worden ingericht in een geschikt recreatiegebied. De eilandregering is al langer een steun in dit agrarisch teelgebied en de sector spreekt van een uitzonderlijke kwaliteit van de olijfgaarden die eerder werden aangelegd.

‘Onze olijfolie kan best concurreren met alle andere olijfolie ter wereld’, aldus de voorzitter van de Cabildo, Pedro Martín. ‘We proberen nu de beste variëteiten te vinden die zich aanpassen aan ons klimaat en onze grond. Op basis van dit onderzoek zullen we kunnen bepalen welke rassen er best kunnen gekweekt worden op Tenerife’.

Onderzoek

Het onderzoek spitst zich toe op grondlocaties waar fruitbomen niet gedijen. Door deze tuinbouwgrond te voorzien voor olijfbomen is een goed alternatief, maar eerst wordt wetenschappelijk gezocht naar de olijfsoorten die in deze grond de beste kwaliteit zullen leveren. Als alles goed gaat zal er een interessante alternatieve olijfteelt aangeboden worden voor de komende jaren.

Het project omvat de aanplanting van 16 soorten olijfbomen, maar kan snel uitgebreid worden tot 24 variëteiten. Het criterium voor deze aanplant is genomen op agronomische basis en daarbij zijn planten gekozen die de grootste slaagkans hebben op een kwalitatieve productie.

De burgemeester van Fasnia, Luis Javier González, is blij met dit project en verklaarde dat alle onderzoeksprojecten welkom zijn die bijdragen een verbetering van het landschap waarbij ook landschapstoerisme wordt gegenereerd. Dat de finca verder wordt ingericht als dierenasiel en als een recreatiegebied is een pluspunt.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

NEP OF NAMAAK

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES