zaterdag, november 26, 2022
spot_img
HomeVastgezetberichtWELKE COVID-MAATREGELEN BLIJVEN BESTAAN

WELKE COVID-MAATREGELEN BLIJVEN BESTAAN

De regering van de Canarische Eilanden heeft besloten de tijdelijke opschorting van de beperkende maatregelen ter bescherming van de gezondheid en ter voorkoming van de verspreiding van het COVID-19-virus te handhaven die van toepassing zijn op de verschillende alarmniveaus. De schorsing is in werking getreden op donderdag 9 juni om 00.00 uur en zal zij gelden tot en met 30 september 2022 om 24.00 uur, onverminderd de mogelijkheid van verlenging, afhankelijk van de epidemiologische situatie.

De regering heeft aangegeven dat deze maatregel wordt genomen op basis van de stabiele epidemiologische situatie, sinds de laatste overeenkomst inzake de opschorting van maatregelen op 28 april. 
Een andere reden is de inwerkingtreding van Wet 2/2022, van 6 juni, waarbij de wettelijke regeling voor gezondheidsalarm en maatregelen voor de bestrijding en het beheer van de COVID-19-pandemie op de Canarische Eilanden wordt vastgesteld. Ook de resolutie waarbij de COVID-pas niet langer verplicht is voor EU-burgers speelt een rol in deze beslissing.

Nieuwe indicatoren

Deze nieuwe verordening heeft geen gevolgen voor de tijdelijke opschorting van de beperkende maatregelen ter bescherming van de gezondheid en ter voorkoming van de verspreiding van het COVID-19-virus, die van toepassing zijn op de verschillende alarmniveaus. Daarom moest een nieuwe regeringsovereenkomst worden aangenomen, met als doel de tijdelijke opschorting, met het oog op de stabiliteit van de epidemiologische situatievan deze maatregelen, te handhaven .

Naar aanleiding van de accentverschuiving in de bewakings- en bestrijdingsstrategie voor COVID-19 zijn nieuwe indicatoren voor de risico-evaluatie vastgesteld in de veranderingen van de huidige epidemiologische situatie.

Kwetsbare bevolkingsgroepen

Uit gegevens over de verspreiding van het coronavirus blijkt dat, ondanks de door het vaccin geboden bescherming, er nog steeds bevolkingsgroepen zijn die kwetsbaar blijven en ernstige klinische verschijnselen ontwikkelen. Daarom moeten de inspanningen worden gericht op de bescherming van deze personen.

Uit de laatste epidemiologische verslagen van het Directoraat-generaal Volksgezondheid blijkt dat de epidemiologische situatie aanhoudt. De geëvalueerde indicatoren vertonen een stabiele tendens, met lichte opwaartse en neerwaartse schommelingen.

Tot slot geldt voor alle eilanden hetzelfde alarmniveau dat sinds begin april is ingesteld; alarmniveau 1 (laag risico), behalve voor Gran Canaria, dat in alarmniveau 2 (middelhoog risico) verder moet.

Blijvende maatregelen

Mondmaskers blijven verplicht bij ziekenbezoek en in zorginstellingen. Ook op het openbaar vervoer, inclusief de vliegtuigen die nationale vluchten verschaffen – ook tussen de eilanden. Bij vergaderingen binnenshuis, in apotheken, bij de opticien, in de centros médicos, en andere zorgbedienende winkels is het dragen van een mondmasker verplicht.
In de taxi, enkel op vraag van de chauffeur, of indien dit in de taxi wordt aangeduid.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

CARRERA POR LA VIDA

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES