maandag, oktober 18, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsWEGWERKZAAMHEDEN OP DE TF-1

WEGWERKZAAMHEDEN OP DE TF-1

Het vervangen van de slijtlaag op de snelweg TF-1 is belangrijk voor de veiligheid en prioritair voor de bestuurlijke overheid omdat deze weg in het zuiden van Tenerife druk wordt bereden. Tussen Adeje en Arico rijden er dagelijks ruim 90.000 en om het verkeer niet te hinderen tijdens de wegenwerken wordt de bovenlaag van het asfalt ’s nachts verwijderd en de rijweg onmiddellijk heraangelegd met nieuwe asfalt.

Toch is het hier en daar omrijden, zoals bijvoorbeeld ter hoogte van het industriepark in Granadilla, waar ook alternatieve verkeerswegen worden aangelegd.  

Zondagnacht wordt er verder gewerkt aan herbestratingswerken op het gedeelte tussen kilometerpunt 51,3 en 53,8 waarbij de verkeersveiligheid sterk verbeterd wordt. Daarbij worden de afrit en de buitenste berm van de snelweg onder handen worden genomen tot kilometerpunt 51,9.

Maandagnacht 12 juli zal worden doorgewerkt tot aan 52,4 kilometerpunt op de rechterrijstrook, de pechstrook en invoeg en uitrijstrook. Nadien – dinsdagnacht – worden de werkzaamheden aangevat aan de rechter rijbaan en de buitenste berm tussen tot aan kilometerpunt 53,0.

Woensdagnacht 14 juli worden de werkzaamheden voortgezet tot punt 53,5 op de rechterrijstrook en op de vluchtstrook. Tenslotte zullen er in de nacht van donderdag op vrijdag werkzaamheden worden uitgevoerd tot aan kilometerpunt 53,8 op de invoeg- en uitrijstroken.

In een eerste fase worden de werkzaamheden uitgevoerd op de rechterrijstroken en op de pechstrook van de snelweg. In een latere fase zal de rechterrijstrook en de binnenste berm worden aangelegd, met een drainerende slijtlaag.

Tijdens de werkzaamheden van deze week, die steeds tussen 22.00 en 06.00 uur worden uitgevoerd, moeten voertuigen die in zuidelijke richting rijden en het industrieterrein van Granadilla willen bereiken, doorrijden in de richting van San Isidro/El Médano tot de afrit 55, van richting veranderen en terugkeren in de richting naar Santa Cruz tot afrit 52 of 50.
Voertuigen die van het industrieterrein Granadilla komen en in zuidelijke richting willen rijden, moeten eerst in de richting naar Santa Cruz rijden tot afrit 49 ter hoogte Chimiche/El Río en daar van richting veranderen.

De asfaltwerken die worden uitgevoerd over een afstand van veertig kilometer op de TF-1 zullen ongeveer 14 maanden duren en worden uitgevoerd door SACYR tussen Adeke en Arico.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GRATIS NAAR TENERIFE

CARNAVAL 2018

GESTOLEN BAGAGE