dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsWEGENWERKEN IN LAS CHAFIRAS VORDEREN GESTAAG

WEGENWERKEN IN LAS CHAFIRAS VORDEREN GESTAAG

Om vlot en doorgaand verkeer te verkrijgen in Las Chafiras worden er werken uitgevoerd die een dubbele verbinding tussen Las Chafiras en Oroteando Baja mohelijk maken. Dagelijks circuleren er tot 100.000 voertuigen op deze verkeersas waarop zich ellenlange filesvoordoen. Het langverwachte verkeersproject in Las Chafiras moet San Miguel met El Médano  verbinden en een nieuws rotonde wat verderop in La Oroteando moet het doorgaand verkeer in Las Chafiras te bevorderen.

De werken hebben een prijskaartje van een slordige 21,8 miljoen euro en bestaan hoofdzakelijk bestaan uit de aanleg van een nieuwe weg ten noorden van de TF-1, een aanpassing van de bestaande weg ten zuiden van de snelweg, een nieuw rondpunt in Oroteando Baja, ter hoogte van het nieuwe benzinestation El Gomero en de bouw van een groot nieuw rondpunt, die de twee bestaande rotondes moet vervangen. De prijs werd aanbesteed in november 2018 en zal naar alle waarschijnlijkheid verhogen door de inflatie en het duurder worden van de brandstoffen en van de bouwmaterialen

Een nieuwe fase in Las Chafiras kondigt zich aan. De aanleg van een verhoogde rotonde vangt aan met het slaan van pijlers op de as van de snelweg. Die steunpijlers zullen zorgen voor de ondersteuning van een nieuw reusachtig rond punt die het noorden en het zuiden van Las Chafiras met elkaar moet verbinden en een directe aansluiting moet geven aan alle wegen in de directe omgeving. 

Transversale wegas

Deze werken zijn meteen het begin van een nieuwe fase van het wegenproject waarbij een derde rijstrook op de TF-1 tussen San Isidro (Granadilla de Abona) en Playa de Las Américas (Adeje) wordt aangelegd.

Het nieuwe knooppunt Las Chafiras voorziet in een verhoogde rotonde die aangesloten wordt op twee viaducten. Deze rotonde zal ook worden aangesloten op de TF-65 als transversale wegas – San Miguel de Abona naar Los Abrigos – en ook op wegen in zuidelijke richting. Het verkeer richting Santa Cruz zal gebruik maken van de bestaande wegen, die een kleine aanpassing zullen ondergaan om de nieuwe rotonde te kunnen aanleggen. Het verkeer richting Playa de Las Américas worden gekanaliseerd via de twee nieuwe verzamelwegen, zoals is voorzien in het project.

Las Chafiras is een gebied waar industriële, commerciële en residentiële sectoren naast elkaar bestaan en is een van de zwarte punten van het wegennet op Tenerife. Het doel van deze aanpassing is de wegeninfrastructuur en de verkeersstroom te optimaliseren op een locatie waar heel veel voertuigen voorbij komen. 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

ELKE KLOKSLAG ÉÉN DRUIF

TENERIFE WANDELEILAND

UFO’S BOVEN CANARIAS