maandag, juli 15, 2024
HomeBlogNieuwsWEGEN TERUG OPEN NA BOSBRANDEN
SEB LEESON LEGAL GROUP

WEGEN TERUG OPEN NA BOSBRANDEN

Door de brand die gedurende tien dagen 15.000 hectare natuurgebied en bossen vernielde in augustus 2023 werden de toegangswegen naar het Parque Nacional del Teide om veiligheidsredenen afgesloten. Ook gedurende de nablussing werd het verkeer geweerd omdat de blusploegen heropflakkeringen aan het bedwingen waren. 

Met mondjesmaat gingen de toegangswegen daarna weer open, maar dat was niet het geval voor de TF-24 vanaf La Esperanza, de TF-21 vanaf La Orotava) en deels de TF-523 vanaf Subida Los Loros.
Eerder deze week werd door de eilandregering beslist om de wegen die nog afgesloten waren om diverse redenen, terug te openen. De TF-24 (La Esperanza) en de TF-21 (La Orotava) die naar het Nationaal Park Teide leiden zijn terug open, zijnde onder bepaalde beperkingen.  

Beperkingen

In de door brand getroffen delen bedraagt de maximumsnelheid 50 km/h en mag er geen halt worden gehouden, niet om te parkeren en niet om te genieten van het natuurschoon op de uitzichtpunten (miradors). Toegang voor alle tweewielers, ook fietsen en moto’s, en voertuigen die langer zijn dan 12 meter mogen niet naar boven.

De maatregelen op de TF-24 (La Esperanza) zijn van kracht tussen Cruce de Machado (La Esperanza Preventorio) en Izaña (tussen km 9 en km 37,5). Op de TF-21 (La Orotava) gelden deze vanaf de toegang tot La Caldera tot El Portillo Bajo (tussen km 16 en km 33).

17 kilometer

Vooraleer over te gaan tot de heropening is er moeite gedaan om de wegen schoon te maken en de bewegwijzering aan te passen, maar de houten afgebrande vangrails werden nog niet vervangen. Daarom deze beperkingen en uiteraard zal de Guardia Civil een oogje in het ziel houden als alle voorschriften worden nageleefd.

Er is meer dan 17 kilometer weg en om alles terug op zaken te krijgen zullen de aanpassingen en vervangen van het wegmeubilair tot het einde van dit jaar in beslag nemen. Pas daarna kan de overheid opnieuw voor honderd procent veiligheidsgaranties bieden. Twee bedrijven zijn aan het werk om de vernielde houten vangrails in het getroffen gebied te vervangen.

Andere maatregelen

Het Cabildo van Tenerife blijft een andere reeks maatregelen toepassen die gericht zijn om de veiligheid van de bevolking te garanderen. Zo blijven de verbodsborden van kracht in de gemeenten die door de natuurbrand werden getroffen. Vanaf volgende gemeenten kan er niet naar boven worden gereden: Fasnia, Güímar, Arafo, Candelaria, El Rosario, Tacoronte, El Sauzal, La Matanza de Acentejo, La Victoria de Acentejo, Santa Úrsula, La Orotava en Los Realejos.

Daarnaast is het gebruik van buitenvuren (vreugdevuren, open vuur, barbecues, kooktoestellen op gas) en vuurwerk verboden in het gebied binnen het natuurpark Corona Forestal.

Om veiligheidsredenen zijn de volgende recreatie- en verblijfsgebieden tijdelijk gesloten: Chanajiga (Los Realejos), Hoya del Abade (La Victoria), La Caldera (La Orotava), La Laguneta Chica (Santa Úrsula), Las Calderetas (El Sauzal), Las Raíces (El Rosario), Lomo La Jara (Tacoronte), Los Frailes (Arafo) en Ramón El Caminero (La Orotava).

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP