dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogWeer & KlimaatWEERSVERWACHTING TENERIFE 240319
SEB LEESON LEGAL GROUP

WEERSVERWACHTING TENERIFE 240319

Weersverwachting Tenerife 240319 – Het weer is een constante tot spelbrekers zich aanbieden en het subtropische weer torpederen. Het subtropische weer op Tenerife staat garant voor aangename temperaturen in alle seizoenen, 300 dagen zonneschijn in het zuiden en voldoende neerslag in het noorden om het landschap groen te houden.

Nu en dan zit er een boosdoener achter het hoekje en dit is telkens weer de reden waarom wij een artikel publiceren dat de weersverwachting duidelijk moet maken.

DANA

Er staat de Semana Santa een en ander te gebeuren. Verschillende weermodellen tonen aanzienlijke dalingen van koude luchtmassa’s naar gematigde breedtegraden. Meteorologen hebben het over een DANA, een Depresión Aislada en Niveles Altos, wat zoveel wil zeggen als een depressie op grote hoogte, dat zich volledig heeft afgescheiden van de algemene atmosferische circulatie, in ons geval van de zonale circulatie van het westen.

GFS-model

De weermodellen laten ons een interessante ontwikkeling zien voor de tweede helft van maart. De meeste scenario’s tekenen uitgestrekte koude luchtmassa’s die in de komende weken naar gematigde breedtegraden afdalen. Het GFS-model voor woensdag 27 maart laat ons de koude luchtmassa boven West-Europa zien die het uitgediepte lagedrukgebied voedt.

Verwachtingen

Vanaf vrijdag 22 maart kunnen we een radicale weersverandering verwachten. De oostelijke eilanden worden voluit getroffen door een DANA die zich installeert tussen de Golf van Cádiz en de Canarische Eilanden. Deze zal geleidelijk dichterbij komen en zorgen voor heftig weer met buien en onweer. Hagel wordt niet uitgesloten, en dit is eerder zeldzaam op de eilanden.

Vervolgens, tegen zaterdag 23 maart, zal het centrum zich meer naar het westen verplaatsen en meer invloed hebben op de westelijke eilanden met veel sneeuwval in de hoogste gebieden en een aanzienlijke intensiteit van regen. Dit is de eerste aanval, vermoedelijk komt er nog een tweede, maar het is te vroeg om dit met zekerheid aan te kondigen.

Neerslagzones

Aanzienlijke regenhoeveelheden op Lanzarote en Fuerteventura op vrijdag met matige lokaal hevige en wijdverspreide buien, dit al vanaf de late uren van donderdag en de vroege uurtjes van vrijdag. Gedurende de dag zullen die convectieve kernen naar het westen trekken en geleidelijk zal de neerslag in intensiteit toenemen op Gran Canaria, Tenerife en La Gomera, voornamelijk in de noordelijke delen. Daarna zal de neerslagzone zich uitbreiden over het hele eiland, mogelijk met lokaal hevige regenbuien, gepaard gaand met onweer en sneeuw over de hoogste toppen.

Wind en golven

Het lagedrukgebied brengt ons wind uit het noord-noordwesten, eerst matig, daarna toenemend tot harde wind die ons samen met de neerslag een onaangename  gevoelstemperatuur zal bezorgen. De noordelijke kustgebieden krijgen te maken met een mar de fondo, een ruwe zeedeining die grote golven zal generen. De weersverwachting Tenerife 240319 lijkt wel op een uitgestelde winter.

Nadien

Op zondag 24 maart deint het slechte weer uit en krijgen we globaal een weersverbetering. Nog geen hoogzomer weliswaar, want de week nadien, de week vóór Pasen, in La Semana Santa, zien we op de weerkaarten opnieuw een depressie naderen en lijkt het kouder te worden. Een beetje te vroeg om dit te pretenderen, dit weer ligt nog te ver af en de modellen rijken nog niet zover in tijd.

Wat wel zeker is, is dat er natte dagen aankomen en voor wie van meteorologie houdt, wordt het genieten. Het lijkt erop dat de komst van de lente eraan komt als een uitgestelde winter. Hoe dan ook, we zullen de komende dagen meer gegevens verstrekken over de DANA en over wat er nog te komen staat.

Het weer op Tenerife 19-03-2024 fris neerslag wind regen sneeuw golven spelbrekers weersverwachting
Tenerife Connect, weer, 19-03-2024, fris, neerslag, wind, regen, sneeuw, golven, spelbrekers, weersverwachting,

Guy Devos © AI Illustration

 TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP