zondag, februari 25, 2024
HomeBlogWEERBERICHT VOOR TENERIFE 2020-01-20
spot_img

WEERBERICHT VOOR TENERIFE 2020-01-20

Alhoewel wij steeds beweren dat er op Tenerife slechts twee seizoenen zijn, is er wel een winterperiode die bij de plaatselijke bevolking als fris (!) wordt bestempeld. Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius is dit winterklimaat voor Lage Landers een echte topper en daar kunnen de thuisblijvers alleen maar jaloers op zijn.
Rond de jaarwisseling en vlak ervoor werden we flink verwend met temperaturen tot bijna 30 °C en voor wie fysiek op het eiland aanwezig was, was dit best een opsteker.
Maar hartverwarmende liedjes duren niet eeuwig.

Koning winter, die zich momenteel boven Centraal-Europa manifesteert, zendt zijn zonen uit naar het zuiden. Een hogedrukgebied met het centrum boven het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk, geflankeerd in het zuiden, door twee depressies (lagedrukgebieden) brengen de bovenluchten in een stroomversnelling. Er ontstaat een wig die de Canarische Eilanden raakt en instabiliteit veroorzaakt door de botsing van koude bovenlucht uit het noorden met zijn warmere soortgenoot boven noordwest-Afrika.

De wind ruimt van het noordoosten via het zuidoosten, en dan verder naar het zuidwesten. Iedereen die iets van het weer afweet, weet dat zuidwestenwind een vreemde en vervelende vogel is én verantwoordelijk voor overlast zorgt over het westen en het zuiden van Tenerife.

Er komen wolken aandraven die de zonnepret verstoren. Buien kunnen tot ontwikkeling komen over het noorden van Tenerife en op hoger gelegen delen, vooral op dinsdag (21-01-2020) vanaf de middag zullen enkele millimeters neerslag voor wat nattigheid zorgen.
Door de aanvoer van koude bovenlucht zullen de temperaturen zakken naar een abnormaal minimum; overdag 16 à 17 graden Celsius is ook voor Tenerife fris en de nachten worden ronduit koud (!) met 13 graden.
De sneeuwgrens zakt naar 1.700 meter en daardoor zal de neerslag bestaan uit sneeuwvlokken. Het Nacional Parque del Teide krijgt vanaf dinsdag (21 januari 2020) een wit kleedje aangemeten.

De verwachting is dat het onstabiele weer zal aanhouden tot begin volgende week (week 05).
De bewolking houdt hardnekkig stand tot woensdag en de in elkaar gezakte temperaturen kruipen vanaf zaterdag  (25-01-2020) uit het dal en gaan dan langzaam terug stijgen.
Gelukkig kunnen we ons opwarmen aan de thermische straling van de zon die in het zuiden regelmatig door de wolken komt piepen.

 

 

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

MEER DAN 26.000 LEDEN

HUWEN OP TENERIFE

CUEVA DE BENCOMO

spot_img