woensdag, april 17, 2024
HomeBlogWEERBERICHT VOOR TENERIFE 2019-12-04
spot_img

WEERBERICHT VOOR TENERIFE 2019-12-04

Wie op Tenerife is heeft het gisteren reeds gemerkt. De zon scheen amper, de wolken leken ons niet welgezind en de temperaturen haalden amper minimum 18,2 °C om 06.00 uur en maximum 21,8 °C. om 12.00 uur. Niet koud, neen dat niet! Maar het kan beslist beter in deze tijd van het jaar.
We voelen duidelijk dat het zomerseizoen ons de rug heeft toegekeerd. De temperaturen hangen tussen, minimum 15 °C en maximum 25 °C. De temperatuur van het oceaanwater is gezakt tot 21 °C en de bewolking neemt cumuliforme toestanden aan. Ook de windrichting vertelt ons over een onevenwicht in hogere sferen.
Vooral de wolken geven aan dat ‘het deksel op de pan’ is weggenomen en dat de heersende stratiforme bewolking is ontsnapt. In mensentaal betekent dat de platte bewolking die door de passaatwinden uit het noordoosten wordt aangevoerd er niet meer is en vervangen zijn door donkere regenwolken.

Aemet, de Spaanse meteorologische dienst spreekt opnieuw over een DANA (Depresión Aislada en Niveles Altos) wat zoveel betekent als een koude luchtmassa die naar het zuiden wordt gestuwd. Deze botst met de warmere lucht boven de Canarische Eilanden en dit veroorzaakt dan onstabiliteit.
Op het GSF-model links zien we dat de isobaren (lijnen die punten van gelijke druk met elkaar verbinden) rond het hogedrukgebied of anticycloon boven de Azoren en deze rond het lagedrukgebied of depressie boven het westen van Marokko, een trechter creëren waardoor de resten van het slechte weer boven het Spaanse vastenland worden gesluisd.

De passage gaat gepaard met regen, harde wind, onweer en sneeuw boven de 2.000 meter

Op hogere delen kan de wind hard uithalen en zal de kabelbaan naar de Teide een tijdlang gesloten worden om veiligheidsmaatregelen.

De eerste sneeuwval van deze winter is een feit, want morgen valt er een laagje wit op Las Cañadas en op de Teide.
De temperaturen zullen dieper wegzakken en  vanaf de hoogte waar Vilaflor ligt (1.500 meter) tussen 2 en 4 graden Celsius bedragen. De Teide krijgt de eerste ijsdag over zich heen.

Aemet berekent dat de bewolking morgen overheerst met matig tot veel regen, afhankelijk waar je verblijft. Mogelijks kan er een gecumuleerde hoeveelheid van 15 liter vallen, maar ook mogelijk 40 liter in 12 uur. Met donder en bliksem, alhoewel de juiste locatie daarvan niet precies kan gepreciseerd worden.
De beste plaats om te vertoeven op Tenerife is opnieuw in het zuiden. Daar verwachten wij de minste neerslag. In het noorden hou je best een paraplu bij de hand en als je naar ‘boven’ gaat voorzie je jezelf best van onvervalste winterkledij.
Hou het veilig.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TENERIFE WANDELEILAND

TEIDE AFGESLOTEN

spot_img