maandag, juni 27, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsWEERBERICHT 2022-04-02

WEERBERICHT 2022-04-02

De Canarische overheid kondigt vanaf zondag 3 april om 06.00 uur een windalarm af op Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro en Gran Canaria. Dat doe ze via het Departepent Veiligheid en Noodsituaties na inzage van de informatie die is verstrekt door het nationaal weerkundig instituut, Aemet, wat staat voor Agencia Estatal de Meteorología. 
Daardoor gaat het noodplan van de Canarische Eilanden in werking waarop wordt geduid op risico’s door ongunstige meteorologische fenomenen. Deze keer wordt het weeralarm geactiveerd voor harde wind 

Waarnemingen

Vanaf zondagochtend is er krachtige wind uit het westen en zuidwesten, met gemiddelde snelheden van 30-50 km/uur, met sterkere intervallen in hoge gebieden en op de toppen. Maximum windstoten kunnen oplopen tot meer dan 80-90 km/u. De winden worden aangestuurd door de eerste van twee lagedrukgebieden die ten noordwesten van de Canarische Eilanden dichterbij komen. Het windveld rond deze depressie draait in tegenwijzerzin rond de kern en produceert matige tot krachtige wind over de kustgebieden in het westen en het noorden van de eilanden en krachtige wind met gevaarlijke windstoten op hogergelegen delen op Tenerife. 

De bevolking wordt verzocht het advies inzake zelfbescherming van het Directoraat-generaal voor Veiligheid en Noodsituaties op te volgen.

Aanbevolen preventieve maatregelen

Als er wind wordt voorspeld, vermijd dan zoveel mogelijk om het huis uit te gaan en beveilig deuren, ramen en zonneschermen om windstromen te voorkomen die kan leiden tot gebroken of vallend glas.

Verwijder alle voorwerpen die kunnen omwaaien of wegwaaien.

Probeer uitstappen uit te stellen en neem zoveel mogelijk het openbaar vervoer.

Vermijd wandelingen en kampeermomenten totdat de situatie weer normaal is.

Blijf uit de buurt van parken en bossen en wees bedachtzaam voor hijskranen en hoogspanningskabels.

Beklim geen ladders, steigers of andere constructies, zonder passende beschermingsmaatregelen.

In bergachtige gebieden vermijdt men bergtoppen, kliffen en glooiingen.
Ga niet zwemmen, surfen of varen en maak geen strandwandelingen (gevaar op hoge golven).

Rij voorzichtig en kijk uit voor obstakels die door de wind op de weg kunnen zijn geblazen. Lichte voertuigen en vrachtwagens zijn windgevoelig. 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

VERBODEN VOOR JONGEREN

CRITICASTERS

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES