zondag, april 11, 2021
Home Blog WEERBERICHT 2020-04-23

WEERBERICHT 2020-04-23

We voelen reeds een paar dagen en nachten dat de temperaturen geen zomerse waarden meer aanhouden. Dit is niet wat wij in april gewoon zijn. Normaal is deze maand het begin van een zomer die zeker tot het nieuwe jaar aanhoudt.

De oorzaak moeten we zoeken bij de bron en die komt andermaal uit het noorden. Er wordt aan alle voorwaarden voldaan om de Canarische Eilanden andermaal onder te dompelen in onstabiele weersomstandigheden.

Img gfs canarias

Er wordt op grote hoogte een koude lucht aangevoerd. Deze luchtmassa is van polaire oorsprong (= brongebied en niet te verwarren met arctische lucht) waarin de temperatuur op 5 kilometer hoogte (500 hPa) -26 °C. bedraagt, en beweegt zich in zuidelijke richting. In deze luchtmassa zit er heel veel vocht.

Deze luchtmassa botst niet alleen met de warmere subtropische lucht, maar ook met de luchtmassa die boven de Westelijke Sahara staat. Daarom ontstaat onstabiliteit waarin veel regen, hagel en sneeuw op hoger gelegen delen en rukwinden voorafgaand aan de buien ontstaan.

De luchtmassa verplaatst zich uiterst langzaam en nieuwe depressies bereiken ons na het weekend. Alle eilanden zullen een deel van de instabiliteit moeten verwerken. Vooral het noorden van de westelijke eilanden en op hoger gelegen delen zullen de neerslagwaarden 10 tot 15 liter per vierkante meter bereiken.

Het weer typeert zich vooral door een lagere temperatuur als gevolg van de koude airbag die ons overvalt. Mede door de bewolking en het ontbreken van de thermische zonnestraling blijven de temperaturen steken op minimale waarden voor de tijd van het jaar. Het weer blijft wisselvallig en onstabiel gedurende de volgende zeven dagen.
Gelukkig is de beste plaats om te vertoeven, het zuiden van Tenerife. Daar verdampen de wolken het snelst en daardoor is de kans op zon het grootst. Toch blijft de luchttemperatuur (in de schaduw gemeten) laag, vooral na zonsondergang wordt het gevoelig frisser.

De nachttemperatuur bedraagt ongeveer 17-18 °C en de dagtemperatuur kan rekenen op waarden van 23-24 °C.


Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!


close


Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!

Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

POPULAIR

- Reclame -

COLUMN GUY

HET VOLMAAKTE LEVEN

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

KLEINE POTJES

- Reclame -

WEETJES

GEVAARLIJKE ZON

ACHT EILANDEN

TENERIFE WANDELEILAND