dinsdag, februari 27, 2024
HomeBlogWEERBERICHT 2020-04-11
spot_img

WEERBERICHT 2020-04-11

We besteden onze aandacht om het weer voor de komende dagen exact waar te nemen en precies te beschrijven. Dat is een moeilijke opdracht, maar dat wist je reeds langer…!!

Vanaf 11 april 2020 wordt aan alle voorwaarden voldaan om de Canarische Eilanden andermaal onder te dompelen in onstabiele weersomstandigheden.
Er nadert op grote hoogte een enorme koudebel. Een luchtmassa van koude polaire oorsprong (= brongebied en niet te verwarren met arctische lucht) waarin de temperatuur op 5 kilometer hoogte (500 hPa) -26 °C. bedraagt, beweegt zich in zuidelijke richting. Daar zit heel veel vocht in.
Deze luchtmassa botst niet alleen met de warmere subtropische lucht, maar ook met de luchtmassa die vanaf de Westelijke Sahara staat. Daarom ontstaat onstabiliteit waarin veel regen, hagel en sneeuw op hoger gelegen delen en rukwinden voorafgaand aan de buien ontstaan. Donder en bliksem is deze week niet uitgesloten.Afbeelding

De luchtmassa verplaatst zich uiterst langzaam en daarom zal deze situatie een paar dagen duren. Alle eilanden zullen een deel van de instabiliteit moeten verwerken. De wind zwiept van het noordoosten, met veel wind over de zuidoostkust, naar het noordwesten, met veel wind over de westkust.

Het weer typeert zich vooral door een lagere temperatuur als gevolg van de koude airbag die ons overvalt. Mede door de bewolking en het ontbreken van de thermische zonnestralen blijven de temperaturen steken op minimale waarden voor de tijd van het jaar. Paaszondag en Paasmaandag zijn donkere dagen waarin een paar liter hemelwater kan vallen, vanaf woensdag 15 april 2020 blijft het weer wisselvallig, met mogelijks buien, tot begin volgende week. Verder durven wij nog niet te kijken om de betrouwbaarheid hoog te houden.

De sneeuwgrens zakt naar 2.000 meter en daarom zal de Teide straks opnieuw schitteren als een alp. De komende week kondigt zich aan als vriesdagen, dan komen de temperaturen niet boven het nulpunt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

VACCINATIE TEGEN RODDELS

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

PIRAMIDEN VAN GÜÍMAR

TERUG NAAR BELGIË

spot_img