woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogWEERBERICHT 2020-02-11
SEB LEESON LEGAL GROUP

WEERBERICHT 2020-02-11

Om dit weerbericht in te leiden moet ik vooral de nadruk leggen op de klimatologische complexiteit van het gebied waarin Tenerife ligt en de landschapsvariëteit van het eiland zelf. Niets is moeilijker dan een weerbericht samen te vatten voor een gebied met vijf (micro)klimaatzones die op hun beurt nog eens afhankelijk zijn van tientallen externe factoren. En toch doen we poging …!

Terwijl in Noord-West Europa zich een nieuwe storm (Dennis) aankondigt, kondigt een tweede calima op rij zich aan boven de Canarische Eilanden.
De blauwe, wolkenloze lucht zal vanaf dinsdag 12-02-2020 anders kleuren, de temperaturen zullen opnieuw stijgen en een calima komt opnieuw onze ademhaling storen. Dat is in het kort, wat wij kortelings mogen verwachten volgens het Agencia Estatal de Meteorología (Aemet).

Minimumtemperaturen klimmen tot 18 °C. boven Tenerife en haar zustereilanden. De maxima stijgen ook een paar graden, tot 28 °C.

De wind ruimt van haar klassieke noordoostenhoek, eerst naar het zuidoosten, daarna naar het zuiden en daar hangen stofdeeltjes aan. De calima zal zorgen voor een stofsaturatie van 500 µg/m³ op dinsdag, die daarna langzaam afneemt tot de situatie, begin volgende week,  opnieuw normaal wordt.

Uit het noordwesten komt een storing aandraven die wat bewolking met zich meebrengt, vooral op dinsdag, woensdag en donderdag kunnen bepaalde locaties van het zonlicht verstoten worden. De wolken zijn niet zwanger en dragen dan ook geen neerslag met zich mee.

De wind blijft de oceaan beroeren uit een noordoostelijke hoek met een kracht van 4 of 5, tijdelijk 6 over het westen en het noorden van Tenerife. Mar de fondo of zeedeining komt op hang en veroorzaakt sterke deining in het westen en het zuidoosten van 1 tot 2 meter en van 1 tot 3 meter over de zuidwestkust.

Opnieuw doet onze windspreuk van zich horen: Oost bloost, west niet best.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP