dinsdag, juli 23, 2024
HomeWeerberichtWEERBERICHT 20190214
SEB LEESON LEGAL GROUP

WEERBERICHT 20190214

Het zonnige hoogzomerweer van de afgelopen week met temperaturen tot 30°C. hadden wij te danken aan een krachtig hogedrukgebied boven Noord-Afrika. En doordat de wind rond de isobaren van een anticycloon bewegen in wijzerzin, werd er hete lucht van over de Westelijke Sahara met een zuidwestenwind naar de Canarische Eilanden getransporteerd en dat resulteerde in temperaturen tot rond de 30°C. overdag en bijna 20°C. gedurende de nacht
Een beetje van het goede teveel. Voor deze periode van het jaar zijn de normale gemiddelden overdag 22°C. overdag en 15°C. ’s nachts.
Maar mooie liedjes duren niet lang. Het mooie zonnige weer moet wijken voor een uitloper van een depressie die ons wolken bezorgt. Deze is ook gekoppeld aan een langgerekt gebied met lage luchtdruk en een uitloper van een lagedrukgebied. die wij een trog noemen.
Koude bovenlucht van polaire oorsprong brengt een gigantische botsing tot stand met de warmere subtropische lucht en er ontstaat onstabiliteit.
De overgangszone tussen deze twee luchtsoorten is tamelijk smal; de frontale zone is slechts enkele tientallen kilometers breed. De luchtmassa’s zijn voortdurend in beweging; daarbij is het onvermijdelijk dat de ene luchtmassa de andere verdringt. De koudere luchtmassa, die zwaardere lucht bevat, dringt onder de warme lucht en dringt de warme luchtmassa naar boven. Daarmee wordt het gevoelig kouder in de onderste luchtlagen en daardoor ook zakt de sneeuwgrens tot +/- 2.000 meter.

Vanaf morgen, vrijdag 15 februari, wordt het afwisselend bewolkt en staan er buien op het programma in het noorden en op hoger gelegen delen op Tenerife die ook zaterdag zullen aanhouden. Zondag klaart het wat op en maandag kruipt er opnieuw een uitloper van een nieuwe depressie over ons heen. Het onstabiele weer blijft aanhouden, minstens tot dinsdag 19 februari 2019.
Het verhaal wordt zeker vervolgd, want over de Noordelijke Oceaan ontstaat er ondertussen een joekel van een (storm)depressie. Wordt vervolgd.


Donderdag 14 februari 2019


Vrijdag 15 februari 2019


Zaterdag 16 februari 2019


Zondag 17 februari 2019


Maandag 18 februari 2019

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

CANARIAN AIRWAYS

VERDOMDE WEERAPPS

SEB LEESON LEGAL GROUP