dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogWEERBERICHT 2019-11-18
SEB LEESON LEGAL GROUP

WEERBERICHT 2019-11-18

We gebruiken al onze aandacht om het weer voor de komende dagen exact waar te nemen en precies te beschrijven. Dat is op de Canarische Eilanden een moeilijke opdracht, maar dat wist je reeds langer…!!

Afbeelding

 

We voelen reeds een paar dagen en nachten dat de temperaturen geen zomerse waarden meer aanhouden. Meer zelfs, wolken en winden slaan ons om de oren en het noorden vergaat in een regengat.
Dit is niet wat wij in november gewoon zijn. Normaal is deze maand het begin van een indian summer die zeker tot het nieuwe jaar aanhoudt.

De oorzaak moeten we zoeken bij de bron en die komt andermaal uit het noorden. Er wordt aan alle voorwaarden voldaan om de Canarische Eilanden andermaal onder te dompelen in onstabiele weersomstandigheden.

Er wordt op grote hoogte een koude lucht aangevoerd. Deze luchtmassa is van  polaire oorsprong (= brongebied en niet te verwarren met arctische lucht) waarin de temperatuur op 5 kilometer hoogte (500 hPa) -26 °C. bedraagt, en beweegt zich in zuidelijke richting. In deze luchtmassa zit er heel veel vocht.

Deze luchtmassa botst niet alleen met de warmere subtropische lucht, maar ook met de luchtmassa die boven de Westelijke Sahara staat. Daarom ontstaat onstabiliteit waarin veel regen, hagel en sneeuw op hoger gelegen delen en rukwinden voorafgaand aan de buien ontstaan. 

De luchtmassa verplaatst zich uiterst langzaam en daarom zal deze situatie een paar dagen duren. Alle eilanden zullen een deel van de instabiliteit moeten verwerken. 

Het weer typeert zich vooral door een lagere temperatuur als gevolg van de koude airbag die ons overvalt. Mede door de bewolking en het ontbreken van de thermische zonnestraling blijven de temperaturen steken op minimale waarden voor de tijd van het jaar. Het weer blijft wisselvallig en onstabiel gedurende de komende week.
Gelukkig is de beste plaats om te vertoeven, het zuiden van Tenerife. Daar verdampen de wolken het snelst en daardoor is de kans op zon het grootst. Toch blijft de luchttemperatuur (in de schaduw gemeten) laag, vooral na zonsondergang wordt het gevoelig frisser.

De nachttemperatuur bedraagt ongeveer 17-18 °C en de dagtemperatuur kan rekenen op waarden van 23-24 °C.

De sneeuwgrens zakt naar 2.000 meter en misschien schittert de Teide straks als een alp.
Wie naar Las Cañadas wil of nog hoger naar de Teide voorziet zich best van winterkledij. Vooral woensdag, want dan krijgen wij daarboven de eerste ijsdag in dit herfstseizoen..

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

GELUK OP EEN EILAND

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

TENERIFE EN HET CARNAVAL

TEN BEL

TENERIFE IN DE TOEKOMST

SEB LEESON LEGAL GROUP