donderdag, juli 18, 2024
HomeWeerberichtWEERBERICHT 2018-11-20
SEB LEESON LEGAL GROUP

WEERBERICHT 2018-11-20

OPNIEUW ONSTABIEL WEER
We besteden alle aandacht om het weer voor de komende dagen exact waar te nemen en precies te beschrijven. Dat is een moeilijke opdracht, maar dat wist je reeds langer…!!

Vanaf morgen, woensdag 21 november 2018, wordt aan alle voorwaarden voldaan om de Canarische Eilanden andermaal onder te dompelen in onstabiele weersomstandigheden tot vrijdag 23 november.
mapa isobaras hora 042Er nadert opnieuw een front vanuit het noorden, dat via het noordwesten de eilanden zal aandoen. Daarom zal  La Palma als eerste de weersverandering voelen. Een luchtmassa van koude polaire oorsprong (= brongebied)  waarin  de temperatuur op 5 kilometer hoogte (500 hPa) -26 °C. bedraagt, beweegt zich in zuidelijke richting. Daar zit heel veel vocht in. Als de botsing met de warmere subtropische lucht zich voordoet in de omgeving van de Canarische archipel kunnen we spreken van veel regen, hagel op hoger geleden delen en rukwinden voorafgaand aan de buien.

De luchtmassa verplaatst zich van west naar oost en als zodanig zullen alle eilanden een deel van de instabiliteit moeten verwerken.Omwille van plaatselijk veel regen werd de alarmcode ‘oranje’ geactiveerd. Over de vier westelijke eilanden kan 20 mm regen vallen per uur. Gecumuleerd rekenen wij 80 mm in 12 uur tijd in hoger gelegen gebieden, in het hoofdstedelijk gewest en in het noorden van Tenerife. Voor het zuiden houden we het bij 20 liter per vierkante meter op 12 uur tijd.

UPDATE – donderdag 22 november
zet dezelfde Afbeelding kan het volgende bevatten: tekstsituatie zich verder. Buien en lokale onweders trekken over van

west naar oost. Hagel en korrelsneeuw vallen op hoger gelegen delen en de sneeuwgrens zakt van 2.700 meter naar 2.000 meter.

Over de oceaan rond de Canarische Eilanden wordt wind verwacht uit noord- tot noordwestelijke richting met een kracht van 4 tot 5. De zeedeining is zuidoostelijk en brengt golfhoogtes aan land van 2 tot 3 meter.
De temperatuur in Santa Cruz bedraagt minimum 17 °C. en maximum 22 °C. In het zuiden is de dagtemperatuur iets hoger, vooral als de zon gaat schijnen.

Wij volgen het verloop van deze onstabiele oversteek en houden iedereen op de hoogte van het verloop ervan.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP