REGEN EN ONWEER
De Canarische Eilanden bereiden zich andermaal voor op een week waarin instabiliteit in de bovenste luchtlagen zal zorgen voor een dipje in het zonnige novemberweer. Dat kunnen we zien op alle GFS-modellen. Waar en op welke locaties het gaat regenen is momenteel niet zichtbaar. Deze waarneming profileert zich momenteel voor het volledige eiland.
Deze week is al vrij nat en grijs begonnen in het noorden van Tenerife, en de rest van de week zal  vergelijkbaar zijn.

Vanaf maandag 12 november 2018 is er opnieuw atmosferische instabiliteit ontstaan en dan worden er buien verwacht, vooral in het noorden, die de streek nu al kletsnat maakt. 

Zoals het weer zich nu aankondigt mogen we  zaterdag stormachtig weer verwachten met buien en plaatselijk veel regen en onweer. Het kan hard waaien en rukwinden zijn mogelijk. Vrijdag is de oplopende dag, zondag de aflopende. De temperaturen zakken een beetje, vooral de nachten worden koeler.
We blijven het opvolgen en updaten de waarneming waar nodig.
Een stormachtige depressie boven de Atlantische Oceaan met de naam Diana zal zaterdag regen en mogelijks ook onweer brengen. Er zijn momenteel nog geen waarschuwingen uitgegeven, maar wij verwachten dat ze er komen.
Op langere termijn wordt het eerder wisselvallig … de zomer is voorbij, ook op Tenerife.