You are here:--WEERBERICHT 2018-09-17

WEERBERICHT 2018-09-17

WEERSVERWACHTING
Vanaf dinsdag 18 september 2018 zullen de temperaturen op de Canarische Eilanden opnieuw gevoelig stijgen en we verwachten bovendien de oversteek van een lichte calima op woensdag 19 en donderdag 20 september.
De thermometer op de westelijke Canarische provincie zal snel de 30º-grens overschrijden en vlotjes 33 tot 34 graden Celsius bereiken.

Dat komt omdat de hogedrukgebied met het centrum boven de Azoren persisteert en het lagedrukgebied boven het noordwesten van Afrika zich uitbreid.
mapa isobaras hora 030Dit brongebied staat er in de zomer om bekend om zeer warme lucht van boven de Westelijke Sahara naar de Canarische contreien te sturen. Omdat sterke windvelden boven de Westelijke Sahara stofdeeltjes doet opzwiepen en daardoor een stofferige massa  transporteert naar hogere luchtlagen verwachten wij de komende dagen een lichte calima die een paar dagen zal aanhouden. Het aantal stofdeeltjes per kubieke meter zal de 500 microgram (µgr) echter niet overschrijden. 
Door het feit twee luchtmassa’s met verschillende temperaturen vlakbij de Canarische Eilanden botsen zal er vuurwerk ontstaan. Warme lucht van Afrikaanse origine en koudere lucht uit het noorden botsen met elkaar. Doordat de koude lucht onder de warme wordt gedwongen zal deze warme lucht stijgen kan er instabiliteit ontstaan.

Wat je best doet en laat bij extreem hoge temperaturen lees je HIER.

 

By |2019-04-11T11:45:53+02:00september 17th, 2018|Categories: Weerbericht|Tags: , , , |0 Comments

About the Author:

Actief binnen een redactioneel en journalistiek netwerk heb ik Tenerife kunnen binden in mijn geschrijf. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het bindmiddel is. Wat daar uit vloeit wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

Leave A Comment