dinsdag, februari 20, 2024
HomeWeerberichtWEERBERICHT 2018-04-20
spot_img

WEERBERICHT 2018-04-20


Om dit weerbericht in te leiden moet ik vooral de nadruk leggen op de klimatologische complexiteit van het gebied waarin Tenerife ligt en de landschapsvariëteit van het eiland zelf. Niets is moeilijker dan een weerbericht samen te vatten voor een gebied met vijf (micro)klimaatzones die op hun beurt nog eens afhankelijk zijn van tientallen externe factoren.
Niet alleen een eiland midden in een warme oceaan, ook de topografie van dit eiland, nauwelijks 2.000 vierkante kilometer groot, vormt een extra dimensie waarmee meteorologen moeten rekening houden. Daardoor wordt het soms heel moeilijk om het aankomende weer te projecteren op de plaats waar jij je bevindt. Vandaar de aanbeveling om nooit het weerbericht te linken aan die ene vierkante meter waar jij je bevindt.
Om dit beter te begrijpen lees je beter eerst het artikel Mijn weerbericht, moeilijke opdracht.

Daarenboven komt nog dat meteorologie geen exacte wetenschap is en dat het aankomende weer onderwijl ook nog kan veranderen. Daarom spreken wij van een weerbericht en niet van een weersvoorspelling.
Om het weer te begrijpen moet je dus veel dieper graven dan die ene weerkaart maar moet je transparant alle weermodellen doorkijken die vanaf een brongebied worden aangevoerd.

Op de kaart zien wij een hoog drukgebied boven de Azoren en een laag drukgebied ten westen van Gibraltar. De isogonen sturen ons daartussen koude polaire lucht die zuidelijke botst met de subtropische luchtmassa boven Canarias. Daardoor ontstaat er onstabiliteit en dit is de reden waarom de wind in een relatief koude periode uit verschillende richtingen zal blazen. Ook uit de zeer ongaangename noordwestelijke richting.
Wij verwachten regen en wolken in het noorden van Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro. In het zuiden van de eilanden zijn er zonnige intermezzo’s met een klein risico op wat gedruppel, dat in de avonduren zal toenemen.
Wij beginnen morgen, zaterdag 21 april met een zonnige start met bewolkte tussenpozen in het zuidoosten van Tenerife, met overdag toenemende bewolking en kans op enkele regenbuien. De wind zal aanwakkeren uit noordwestelijk richting en zal te voelen zijn van Los Gigantes tot Pam-Mar.
De temperatuur bereikt amper 22 °C. overdag en gedurende de nacht zakt de thermometer 17 °C. in het zuiden van Tenerife.

Waar en hoeveel neerslag er zal vallen op een subtropisch eiland als Tenerife is steeds koffiedik kijken, vooral in het zuiden. Daar kan er een bui vallen terwijl amper een kilometer verder de zon blijft schijnen. Moeilijk te zeggen, er spelen teveel factoren mee en daarom is mijn weerbericht niet te projecteren op de plaats waar je precies bent.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

OSCILLEREND TOERISME

CANARISCHE EMOJI

NIEUWE HAVEN IN FONSALÍA

spot_img