zondag, april 14, 2024
HomeWebcamsWEBCAM GARACHICO
spot_img

WEBCAM GARACHICO

Webcam Garachico toont ons de zeezwembaden van Garachico, die bekend staan als El Caletón, en populair zijn bij residenten en toeristen. Garachico is gelegen in het schilderachtige noordwesten van Tenerife, is een charmante badplaats die de harten van bezoekers verovert met zijn historische charme en unieke zeezwembaden. Wat deze plaats echt bijzonder maakt, is het samenspel van natuurlijke schoonheid en de rijke geschiedenis die eromheen geweven is.

De zeezwembaden van Garachico, bekend als “El Caletón,” zijn natuurlijke vulkanische poelen gevormd door lavastromen die eeuwen geleden de oceaan in stroomden. Deze natuurlijke baden, omgeven door rotsachtige kliffen en de wilde Atlantische branding, bieden bezoekers een unieke en schilderachtige plek om te zwemmen en te ontspannen.

De geschiedenis van Garachico gaat terug tot de 16e eeuw, toen het een welvarende havenstad was met drukke handelsroutes. Echter, in 1706 werd de stad getroffen door een verwoestende vulkaanuitbarsting die een groot deel van de stad bedolf onder lava. Ondanks deze tragedie heeft Garachico zijn charme weten te behouden en herleven, en de zeezwembaden zijn een tastbare herinnering aan het tumultueuze verleden van de stad.

De zwembaden zelf bieden een verfrissende en veilige plek om te zwemmen, omringd door natuurlijke rotsformaties die beschutting bieden tegen de oceaanbranding. Het kalme zeewater in combinatie met het prachtige uitzicht op de kustlijn en de kliffen maken El Caletón tot een unieke ervaring die verder gaat dan het traditionele strandbezoek.

Langs de kustlijn van Garachico strekt zich een pittoreske promenade uit, waar bezoekers kunnen wandelen en genieten van de frisse zeelucht. Kleine cafés en restaurants langs de kust bieden de perfecte plekken om te ontspannen en te genieten van lokale lekkernijen met uitzicht op de oceaan. Het geluid van klotsende golven en de zeewind dragen bij aan de rustige en ontspannen sfeer van deze badplaats.

Garachico, met zijn zeezwembaden, is niet alleen een plek om te zwemmen; het is een symbool van veerkracht en schoonheid te midden van natuurlijke krachten. Voor bezoekers die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de drukte en een duik in de geschiedenis van Tenerife, bieden de zeezwembaden van Garachico een betoverende ervaring die de zintuigen prikkelt en de geest kalmeert. Het is een plaats waar het verleden en het heden samenkomen in een perfecte harmonie aan de kust van dit betoverende Canarische eiland.

Webcam Playa La Pinta kun je HIER ontdekken.
Er staan tientallen webcamera’s op het eiland die mooie hoekjes tonen.
Wij hebben er een vijftigtal op een rijtje gezet.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

WAT HOORT WAAR THUIS?

WIE WAS THOR HEYERDAHL?

spot_img