vrijdag, april 19, 2024
HomeWebcamsWEBCAM CANDELARIA
spot_img

WEBCAM CANDELARIA

Webcam Candelaria toont ons de Basiliek en het Plaza de la Patrona de Canarias in Canadelaria die aan de oostkust van Tenerife is gelegen. Deze gemeente is diep religieus geworteld door de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Candelaria, de patroonheilige van de Canarische Eilanden. Deze majestueuze basiliek, die uitkijkt over de Plaza de la Patrona de Canarias, is een centraal punt van bedevaart en spirituele toewijding, niet alleen voor de inwoners van Tenerife, maar ook voor bezoekers van over de hele archipel.

De architectuur van de basiliek, met zijn indrukwekkende façade en elegante torens, is een prachtig voorbeeld van neoklassieke bouwstijl, en huisvest het vereerde beeld van de Maagd van Candelaria. Volgens de legende werd dit beeld, dat de Maagd Maria voorstelt, voor de Spaanse verovering door Guanche-herders gevonden, wat leidde tot de versmelting van katholieke en inheemse overtuigingen.

De Plaza de la Patrona de Canarias is een ruim en open plein dat de basiliek omringt en biedt een sfeervolle ontmoetingsplaats voor zowel locals als toeristen. Het plein is versierd met standbeelden van de negen Guanche-koningen, die de oorspronkelijke inheemse bevolking van Tenerife vertegenwoordigen, en draagt bij aan de culturele en historische rijkdom van het gebied.

Candelaria is niet alleen een spiritueel centrum, maar ook een schilderachtige kuststad die traditionele Canarische cultuur en moderne levenswijze combineert. De stad heeft charmante straatjes, lokale winkels, en restaurants die traditionele gerechten serveren, waardoor bezoekers een authentieke ervaring krijgen van het eilandleven.

De kustlijn van Candelaria biedt prachtige uitzichten op de Atlantische Oceaan en nodigt uit tot wandelingen langs de zee, waar de natuurlijke schoonheid en rust van het eiland ten volle kunnen worden gewaardeerd. Het jaarlijkse feest ter ere van de Maagd van Candelaria in augustus is een hoogtepunt, met processies, muziek, en traditionele dansen, en benadrukt de diepe spirituele en culturele banden van de stad met haar patroonheilige.

Webcam Candelaria kun je HIER ontdekken.

Er staan tientallen webcamera’s op het eiland die mooie hoekjes tonen.
Wij hebben er een vijftigtal op een rijtje gezet.


 TERUG NAAR STARTSCHERM 

Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img