donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogWeetjesWATERONTZILTING VOOR DE TOEKOMST
SEB LEESON LEGAL GROUP

WATERONTZILTING VOOR DE TOEKOMST

Het water dat uit onze kraan vloeit zal in de toekomst meer en meer geleverd worden door ontziltingsinstallaties. De watergalerijen en de wateropslagplaatsen slaan minder hemelwater op omdat het steeds minder regent.
De deskundigen adviseren om de reserves drinkwater aan te vullen met ontzilt water. Deze optie is de beste oplossing voor de toekomst, zowel kwantitatief als kwalitatief.

Ontzilting van zeewater is een steeds vaker voorkomend antwoord op het groeiende probleem van waterschaarste waarmee vele regio’s in de wereld te kampen hebben. Wetenschappers en overheden zijn zich bewust van de huidige klimaatproblemen en stellen zich tot taak om een oplossing te vinden voor een mogelijk tekort van drinkwater. Dit gebeurt door het uitrollen van strategieën van het ontzilten van zeewater, maar ook door de aanvoer van water van hoge kwaliteit te garanderen, concentraten te beheren, energie te produceren of te recycleren en grondstoffen en bijproducten te winnen.

Ontzilting is een proces waarbij zout en bacteriën en/of virussen uit zeewater worden verwijderd om water te verkrijgen dat veilig is voor consumptie. Het water dat door de ontziltingsinstallatie van Fonsalía wordt geleverd, voldoet aan de hoogste sanitaire normen, aangezien het geleverd wordt door een ultramoderne installatie en constant wordt gecontroleerd op diverse criteria. Om de maximale kwaliteit te certificeren worden dagelijks monsters geanalyseerd.

Vanaf het ogenblik dat het water aankomt in de ontziltingsinstallatie, wordt het mechanisch en chemische gefilterd. Daarna komt het water terecht in een drukkamer waar de zouten worden verwijderd. Dan komt de her-mineralisatie om te voldoen aan de wettelijke eisen om als drinkwater te voldoen.
Om er zeker van te zijn dat er geen ziekteverwekkers meer aanwezig zijn, wordt het water behandeld met hypochloriet.

Momenteel zijn er in het zuiden van Tenerife twee ontziltingsinstallaties, namelijk in La Caleta en in Fonsalía die samen 26.000 kubieke meter water produceren voor consumptie. De ontzilting garandeert de afwezigheid van elk type virus, inclusief het COVID-19-virus en varianten ervan.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

ONBEKEND TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

KAMER NUMMER 100

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

POLITIE OP TENERIFE

STOF OVER TENERIFE

BELACHELIJKE NIEUWE LOCATIE

SEB LEESON LEGAL GROUP