zondag, januari 23, 2022
spot_img
HomeBlogWeetjesWATERONTZILLTING OP TENERIFE

WATERONTZILLTING OP TENERIFE

Het water dat uit onze kraan vloeit zal in de toekomst meer en meer geleverd worden door ontziltingsinstallaties. De watergalerijen en de wateropslagplaatsen slaan minder hemelwater op omdat het steeds minder regent.
De deskundigen adviseren om de reserves drinkwater aan te vullen met ontzilt water. Deze optie is de beste oplossing voor de toekomst, zowel kwantitatief als kwalitatief.

Het water dat door de ontziltingsinstallatie van Fonsalía wordt geleverd, voldoet aan de hoogste sanitaire normen, aangezien het geleverd wordt door een ultramoderne installatie en constant wordt gecontroleerd op diverse criteria. Om de maximale kwaliteit te certificeren worden dagelijks monsters geanalyseerd.

Vanaf het ogenblik dat het water aankomt in de ontziltingsinstallatie, wordt het mechanisch en chemische gefilterd. Daarna komt het water terecht in een drukkamer waar de zouten worden verwijderd. Dan komt de her-mineralisatie om te voldoen aan de wettelijke eisen om als drinkwater te voldoen.
Om er zeker van te zijn dat er geen ziekteverwekkers meer aanwezig zijn, wordt het water behandeld met hypochloriet.Momenteel zijn er in het zuiden twee ontziltingsinstallaties, namelijk in La Caleta en in Fonsalía die samen 26.000 kubieke meter water produceren voor consumptie. De ontzilting garandeert de afwezigheid van elk type virus, inclusief het COVID-19.

Wij refereren graag naar een werkstuk in het Nederlands over ‘Ontzouting en hergebruik van water op Lanzarote en Gran Canaria’ door Ir. J.C. Schippers, secretaris van het Standing Committee on Desalination and Water Reuse.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

MIJN MOMENT

VERDRINKINGEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TORENTJES OP HET STRAND

TERUG NAAR BELGIË

CUEVA DE BENCOMO