maandag, juli 4, 2022
spot_img
HomeBlogWeetjesWATERKRACHTCENTRALE OP TENERIFE

WATERKRACHTCENTRALE OP TENERIFE

In deze onzekere tijden waarin de oorlog in Oost-Europa de oorzaak is dat alle prijzen de hoogte worden ingejaagd, vooral energie- en voedselprijzen. Daarom wordt versneld onderzocht op welke manier groene energie een bijdrage kan leveren aan onze dagelijkse energiebehoefte. Het hydrologisch plan voor de Canarische Eilanden voorziet in 22 mogelijke locaties op Tenerife om energie te produceren die meer dan een derde van de bevolking van elektriciteit zou kunnen voorzien.

Daartoe is, naast de bouw van twee stuwmeren op twee verschillende niveaus, een bovenloop en een benedenloop nodig en de realisatie van een waterval van meer dan 1.000 meter hoog. Dit zou dan de grootste waterkrachtcentrale van Spanje zijn met een vermogen van ongeveer 207 megawatt en bijna 2,5 miljoen kilowattuur per dag. Dit is ongeveer dertigmaal meer dan de hydrocentrale Gorona del Viento in El Hierro, en vergelijkbaar met Chira-Soria op Gran Canaria.

Investeren

De eerste waterkrachtcentrale op het eiland bevindt zich tussen El Tanque en Sibora, aan de kust van Los Silos. Uit deze installatie werd de omvang van het vereiste turbinevermogen en de daaruit voortvloeiende investering geëvalueerd voor de nieuwe realisatie.
De noodzakelijke investering bedraagt bijna 279 miljoen euro, te financieren door Red Eléctrica de España (REE), en dit zou goed nieuws betekenen voor de werkgelegenheid.

Twee kanshebbers

Het project van een waterkrachtcentrale is van groot belang voor het eiland, omdat het bijna 40% van de gemiddelde elektriciteitsbehoefte op Tenerife met schone energie zou kunnen gedekt kunnen worden. 
De definitieve locatie is nog niet bepaald. Er wordt in elk geval gekeken naar een locatie waar een reliëfverval van minimum 1.000 meter voorkomt. 
Tweeëntwintig gebieden voldoen aan deze vereiste en uit de kanshebbers springen er twee locatie in het oog, namelijk Isla Baja (El Tanque) en Güímar.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

VIDEO ROMERIA GARACHICO

DE CANARISCHE EILANDEN

CALIMA