donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsWATER AUB, BRENG ONS SNEL WATER
SEB LEESON LEGAL GROUP

WATER AUB, BRENG ONS SNEL WATER

Als er geen ontzilt water wordt aangevoerd of ter plaatse wordt gemaakt is de productie van de bananenteelt in de getroffen gebieden op La Palma onherroepelijk verloren. De periode waarin bananenplanten kunnen overleven wordt op 15 dagen geschat. Dat is de tijd die rest om hulpbronnen te laten aanrukken en deze ter plaatste te laten installeren.
De bestuurlijke overheden werken samen aan een noodoplossing om het onderhoud van de irrigatie van de bananenplantages te garanderen die getroffen zijn door de verwoesting van het plaatselijk distributie- en irrigatienetwerk door de lavastromen.

Draagbare ontziltingsinstallaties en tankwagens zijn de middelen die snel moeten worden ingezet om te zorgen voor irrigatie in de getroffen gebieden op La Palma. Daartoe zullen twee mobiele ontziltingsinstallaties worden geïnstalleerd in de omgeving van Puerto Naos. Bij de inbedrijfstelling van deze installaties zal rekening worden gehouden met de verschillende factoren die bepalend zijn voor dit soort operaties, zoals het transport, de kwaliteit van het water op het innamepunt en het friswatertransport naar het irrigatienetwerk.

Volgens de prognoses zou deze operatie snel van start kunnen gaan, de installaties komen aanstaande dinsdag reeds aan op La Palma. De Canarische regering heeft er ook voor gezorgd dat er een watertankschip vanaf het Spaanse schiereiland wordt overgevaren waardoor de watertoevoer voor irrigatie aanzienlijk zal toenemen.

Iedereen is er zich van bewust dat het drama op La Palma de bevolking recht in het hart treft en daarom zijn er tal van noden te lenigen. Snel.

De voorziening van ontzilt water is dan ook een van de vele noodwendigheden die snel zullen worden uitgevoerd en aangevuld zullen worden met nieuwe acties. Deze omvatten de overbrenging van irrigatiewater vanaf andere delen van het eiland naar de getroffen gebieden. Elk beetje zal helpen om de getroffen landbouwsector er bovenop te helpen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

VALLENDE STERREN

ADIOS MAMOTRETO

SEB LEESON LEGAL GROUP