dinsdag, februari 27, 2024
HomeBlogNieuwsWAT ZOEMT ER IN DE HAVEN VAN GRANADILLA?
spot_img

WAT ZOEMT ER IN DE HAVEN VAN GRANADILLA?

Toen de eerste boortorens naar de haven van Granadilla werden gesleept ontstond er ongenoegen bij de bevolking. Blijven de boortorens en de boorboten op de werf in Santa Cruz of komt de hele boetiek naar de haven van Granadilla, was de vraag die door iedereen werd gesteld.
Wie de zuidoostkust op Tenerife frequenteert zal het wel reeds opgemerkt hebben. In de haven van Granadilla is het een komen en gaan van olieplatformen en boorschepen. Dat er een relatie bestaat tussen de haven van Santa Cruz en deze van Granadilla is nagenoeg geweten.

In Santa Cruz is het gerenommeerde scheepsreparatiebedrijf Tenerife Shipyards gelegen die werk verschaft aan 700 mensen. Het moederbedrijf Femete, is een bedrijf dat reparatiediensten levert aan de boorschepen en dito platforms van Ensco, ‘s werelds grootste onderneming voor de gas- en oliewinning. Om de werkdruk op de scheepswerf in Santa Cruz te doen afnemen worden er herstellingen en aanpassingen uitgevoerd aan de noordpier van de haven in Granadilla de Abona.

Sedert de komst van de reusachtige platforms worden de inwoners van Granadilla gestoord door een vervelend aanhoudend zoemend geluid dat door de trillingen van de perrons wordt veroorzaakt. Ondraaglijk, vooral ’s nachts, zozeer zelfs dat de inwoners worden gestoord in hun slaap, angstig worden en last krijgen van oorsuizingen. Er zijn ook buren die beweren dat er scheuren ontstaan in de gevels door de voortdurende trillingen.

De zoemende geluiden zijn overal in de gemeente te horen, van Pelada met een hoge intensiteit tot El Cabezo en Sotavento met een zwakker gezoem.
De intensiteit van de trillingen is de laatste maanden toegenomen, zodat het onhoudbaar is om in het gebied te leven onder deze niet-aanvaardbare geluidsnormen. De omwonenden eisen dat de bevoegde autoriteiten ingrijpen en waken over de gezondheid van de mensen die in het gebied wonen.

Daarom willen zij dat de intensiteit van de trillingen en het lawaai wordt gemeten. Zij willen uitleg over de oorzaak van deze storende geluiden en vragen om het probleem spoedig op te lossen vooraleer er nog meer gezondheidsproblemen voor de bewoners opduiken.
Om druk te zetten werd er een petitie opgesteld en worden de bewoners gevraagd om deze te tekenen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

EL SEMÁFORO

WEBCAM SANTIAGO DEL TEIDE

spot_img