zondag, januari 23, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsWAT ZIJN NU DE MAATREGELEN OP TENERIFE?

WAT ZIJN NU DE MAATREGELEN OP TENERIFE?

Deze nacht werd Tenerife op alarmniveau 4 geplaatst en gelden er opnieuw strengere maatregelen die zijn gebonden aan dit donkerbruine alarmpeil die uiteraard ook moeten gevolgd worden. Het alarmniveau wordt bepaald op basis van het epidemiologisch verslag van het Directoraat-generaal Volksgezondheid van de Canarische Eilanden, die zich buigt over de ontwikkeling van de gezondheidsindicatoren door COVID-19.  

De doorslaggevende factoren in dit verslag zijn tweeërlei: enerzijds is er een gestaag stijgende tendens van de cumulatieve incidentie-indicatoren naar een zeer hoog risiconiveau, en anderzijds zijn er de indicatoren in de gezondheidszorg die de voorbije week toename vertoonde van de bezettingsgraad van het aantal ICU- en coronabedden, die dit peil op een zeer hoog risiconiveau brengt.

Om te reizen tussen de eilanden die op alarmniveau drie en vier zijn gezet hoeft geen coronacertificaat meer getoond te worden. Dit staat letterlijk in de officiële Tabla de medidas, uitgegeven door de Canarische overheid: ‘Er wordt afgezien van de toepassing van de maatregel van artikel 28, lid 39, van wetsbesluit 11/2021 van 2 september, waarbij passagiers van eilanden in alarmniveau 4 naar andere eilanden reizen, het bewijs moeten leveren dat zij een diagnostische test op actieve infectie met SARS-Cov-2 hebben ondergaan’. 

Het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden heeft wel het gebruik van het COVID-certificaat bekrachtigd voor alle sectoren die onderworpen zijn aan capaciteits- of openingsbeperkingen op de eilanden die zich op alarmniveau 3 en 4 bevinden. Ze kunnen dus niet meer profiteren van een versoepeling van maatregelen van een lager niveau, zoals eerder het geval was.
Daarom zal de toegang tot de horeca voor iedereen die ouder is dan 12 jaar en 3 maanden door een bewijs van afwezigheid van actieve COVID-19-besmetting moeten geleverd worden door het coronacertificaat, het voorleggen van een negatief resultaat van een PDIA (diagnostische test op actieve COVID-19-infectie), uitgevoerd in een wettelijk erkend laboratorium en niet ouder is dan 48 uur of door een bewijs dat de ziekte is doorgemaakt tussen 11 en 180 dagen geleden. 

Zelftests worden niet als bewijs toegelaten.

De lijst met maatregelen is onnoemelijk lang en bestaat uit twee delen: de algemene maatregelen en de specifieke maatregelen. De maatregelen zijn van kracht tot 24 januari 2022. 

De belangrijkste maatregelen zijn nog steeds de verplichting om een mond- en neusmasker te dragen en om een veiligheidsafstand te bewaren. Dit samen met een goede handhygiëne kan reeds talloze besmettingen vermijden.

Daarenboven gelden de capaciteitsnormen van 33% in de open lucht en 25% binnenshuis, terwijl het samenzijn is beperkt tot zes personen, met uitzondering van grotere gezinnen. Een mix van samenwonenden en niet- samenwonenden mag maximum van zes personen niet overschrijden.

Tot 24 januari is de sluitingstijd voor handelszaken en activiteiten vastgesteld op 00.00 uur.

In hotels, restaurants, bars, en op terrassen is de maximumcapaciteit vastgesteld op 75% buiten en 33% binnen tot 24 januari.

Sporten, joggen en lichaamsbeweging in sportaccommodatie heeft een capaciteitsbeperking tot 33% in de open lucht en 25% binnenshuis, in groepen van maximaal zes personen, met uitzondering van samenwonenden. Publiek wordt beperkt tot 50% bedragen in open ruimten en 33% in gesloten ruimten. Contactsporten zijn niet toegestaan. 

Wie een ruimer overzicht wil kan zich verdiepen in ons artikel TENERIFE NAAR ALARMNIVEA 4

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

2 REACTIES

  1. Dag Manu,
    Er wordt onderscheid gemaakt tussen terrassen die minder of meer dan 30 zitplaatsen aanbieden. Er wordt enkel gesproken van: voor het publiek toegankelijke horecabedrijven met een capaciteit van meer dan 30 personen en niet van terrassen in het bijzonder.
    Wij vermoeden dat terrassen daar ook onder vallen, maar helemaal zeker is dat niet.
    Er wordt wel een verschil gemaakt in de maximumcapaciteit: binnen 75%, buiten 33%.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ALOË VERA

GOEDKOPER REIZEN