zaterdag, september 30, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsWAT IS NU HET VERSCHIL?

WAT IS NU HET VERSCHIL?

Nu alle feesten zijn afgelopen worden er geen versoepelingen meer toegestaan en worden de maatregelen om het coronavirus in te dijken geijkt aan de kleuren van een verkeerslicht. Kleine opmerking: in de officiële teksten wordt oranje ‘geel’ genoemd.
De Canarische overheid gebruikt verkeerslichten om de bevolking de overeenkomstige maatregelen mee te delen die per eiland moeten worden genomen. De maatregelen zijn gekoppeld aan het aantal besmettingen per eiland en blijven van kracht tot 10 januari 2021. De toestand is voor Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en El Hierro, groen verkeerslicht (niveau 1), voor La Gomera, oranje (niveau 2) en Tenerife krijgt rood (niveau 3).

De belangrijkste beperkingen zijn:
* Avondklok – Groen en oranje: 01.00 tot 06.00 uur – Rood: 22.00 tot 06.00 uur
* Samenkomsten, ook eten – Groen en oranje: 6 personen – Rood: 4 personen
* Lunchen – Groen en oranje: binnen en buiten – Rood enkel op terrassen
* Sluiting voor horecaklanten – Groen: 00.00 uur – Oranje: 23.00 – Rood: 22.00
* Oppervlaktebeperking – Groen 75% – Oranje: 75% buiten/50% binnen – Rood: 50% buiten (33% binnen uitsluitend voor gasten op basis van logies).

Feesten, festivals en andere populaire evenementen waarbij mensen worden verzameld op een bepaalde plaats zijn niet toegelaten.
Klanten die de horeca bezoeken, moeten te allen tijde blijven zitten. Telkens wanneer men zich verplaatst binnen de zaak moet een mondkapje worden gedragen.

De algemene preventieve maatregelen blijven mondmasker dragen, handen wassen, veilige afstand bewaren, het beperken van het aantal mensen met wie we omgaan, het kiezen voor goed geventileerde ruimtes en thuisblijven als je symptomen hebt.

De officiële uitleg (in het Spaans) staat in het Anexo 1, uitgebracht op 4 januari 2021.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VERBODEN VOOR JONGEREN

GEVLEUGELDE WOORDEN

VACCINATIE TEGEN RODDELS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

WAAR EEN WIL IS

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

ZES HELDEN

VALLENDE STERREN (4)