zondag, juni 16, 2024
HomeBlogNieuwsWAT IS ER VERANDERD IN 2021
spot_img

WAT IS ER VERANDERD IN 2021

Elk jaar op 1 januari worden in elk land tal van regels veranderd en/of aangepast. Dat is niet anders in Spanje, het land waar Tenerife deel van uitmaakt.
Het begin van een nieuw jaar is een perfecte scharnierdatum waarop diverse overeenkomsten in nieuwe wetten en decreten worden gepubliceerd. Soms zijn ver voordelen te halen, veelal zijn er nadelige besluiten die orde op zaken moeten stellen.

Het jaar begint met nieuwe belastingen en wijzigingen in de personenbelasting en de belasting op grote vermogens. Een verhoging van de posttarieven en de indicator voor de berekening van de sociale bijstand. Er werd een aanpassing uitgevoerd van de toelagen en subsidies en van het minimuminkomen voor levensonderhoud.

Het minimumloon zal worden gehandhaafd op het vastgestelde niveau van 950 euro bruto per maand, in afwachting van een akkoord in het kader van de sociale dialoog over de nieuwe brutolonen voor 2021.

Vanaf aanstaande 1 januari stijgen ook de premiegebonden pensioenen met 0,9% en de premievrije pensioenen met 1,8%. Deze maatregel komt ten goede aan bijna 8,9 miljoen Spaanse gepensioneerden, terwijl de stijging van de salarissen van de ambtenaren met 0,9% ten goede komt van 2,6 miljoen werknemers.

Het versturen van een nationale brief per post stijgt met 5 eurocent (tot 0,70 euro), evenals internationale brieven en briefkaarten (tot 1,50 euro als de bestemming Europees is, en 1,60 euro voor de rest, met uitzondering van de Verenigde Staten, Canada, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland, die 1,90 euro zullen bedragen).

De maximale verlaging van de personenbelasting op de bijdragen aan pensioenregelingen daalt van 8.000 naar 2.000 euro voor particulieren en stijgt van 8.000 naar 10.000 euro voor bedrijven, terwijl de belasting op verzekeringspremies stijgt van 6 naar 8%.

Het maximumtarief van de vermogensbelasting voor fortuinen van meer dan 10 miljoen euro wordt met één procent verhoogd (van 2,5 naar 3,5 %), terwijl de vrijstelling van de belasting op dividenden en meerwaarde van buitenlandse dochterondernemingen wordt verlaagd van 100 naar 95 % voor de vennootschapsbelasting.

Bovendien zullen de nieuwe belasting op bepaalde digitale diensten en de belasting op financiële transacties medio januari in werking treden.

Op het gebied van telecommunicatie hebben alle bedrijven hun huidige prijzen voorlopig gehandhaafd, met uitzondering van Telefónica, die zijn maandelijkse fusiekosten met 2 tot 3 euro verhoogt met ingang van 18 januari.

Voor de toerist die Tenerife als zijn vakantie-eiland beschouwt, zijn deze maatregelen verwaarloosbaar, voor de residenten kunnen de aanpassingen in dit nieuwe jaar wel effect hebben.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img