dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogNieuwsWAT GEBEURT ER TOCH OP DE CANARISCHE EILANDEN?
SEB LEESON LEGAL GROUP

WAT GEBEURT ER TOCH OP DE CANARISCHE EILANDEN?

Ángel Víctor Torres, president van de Canarische Eilanden, kondigde gisteren aan dat Tenerife in het rood (categorie 3) blijft tot 10 januari 2021 omwille van het uitblijven van verbeterde coronabesmettingen.
Gran Canaria en Lanzarote gaan van groen (categorie 1) naar oranje (categorie 2) en La Gomera blijft in de oranje zone staan. De verstrengde maatregelen op de eilanden die een oranje verkeerslicht werden toebedeeld, gelden tot 21 januari 2021. Op 14 januari wordt er evenwel een tussentijdse evaluatie gemaakt.

Omdat de geaccumuleerde incidentie op Tenerife boven de derde drempelwaarde ligt blijven de strengste maatregelen van kracht. Op 22 december 2020 lag de geaccumuleerde incidentie op 140 positieve besmettingen per 100.000 inwoners, op 4 januari was dat amper gezakt en bedroeg deze waarde nog 130.

De incidentie van het coronavirus op Lanzarote en Gran Canaria is in ongunstige zin geëvolueerd, waardoor deze eilanden naar niveau 2 zijn opgeschaald, uiteraard met nieuwe beperkingen.

Torres heeft aangegeven dat de situatie elke week opnieuw zal worden bekeken, en heeft er vertrouwen in dat het zal verbeteren, hoewel het nog te vroeg is om de gevolgen van de eindejaarsfeesten en van Driekoningendag te evalueren. Het vertrouwen is groot dat er spoedig wordt teruggekeerd naar een meer normale situatie, van zodra de epidemiologische situatie verbetert.

Wat de maatregelen zijn bij de verschillende kleurencodes kun je lezen in ons artikel, Wat is nu het verschil?

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

LENTE OP HET EILAND

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

KLEINE POTJES

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WAT IS EEN CALIMA?

PALM-MAR GROEIT

SEB LEESON LEGAL GROUP