maandag, september 25, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsWAT GEBEURT ER TOCH OP DE CANARISCHE EILANDEN?

WAT GEBEURT ER TOCH OP DE CANARISCHE EILANDEN?

Ángel Víctor Torres, president van de Canarische Eilanden, kondigde gisteren aan dat Tenerife in het rood (categorie 3) blijft tot 10 januari 2021 omwille van het uitblijven van verbeterde coronabesmettingen.
Gran Canaria en Lanzarote gaan van groen (categorie 1) naar oranje (categorie 2) en La Gomera blijft in de oranje zone staan. De verstrengde maatregelen op de eilanden die een oranje verkeerslicht werden toebedeeld, gelden tot 21 januari 2021. Op 14 januari wordt er evenwel een tussentijdse evaluatie gemaakt.

Omdat de geaccumuleerde incidentie op Tenerife boven de derde drempelwaarde ligt blijven de strengste maatregelen van kracht. Op 22 december 2020 lag de geaccumuleerde incidentie op 140 positieve besmettingen per 100.000 inwoners, op 4 januari was dat amper gezakt en bedroeg deze waarde nog 130.

De incidentie van het coronavirus op Lanzarote en Gran Canaria is in ongunstige zin geëvolueerd, waardoor deze eilanden naar niveau 2 zijn opgeschaald, uiteraard met nieuwe beperkingen.

Torres heeft aangegeven dat de situatie elke week opnieuw zal worden bekeken, en heeft er vertrouwen in dat het zal verbeteren, hoewel het nog te vroeg is om de gevolgen van de eindejaarsfeesten en van Driekoningendag te evalueren. Het vertrouwen is groot dat er spoedig wordt teruggekeerd naar een meer normale situatie, van zodra de epidemiologische situatie verbetert.

Wat de maatregelen zijn bij de verschillende kleurencodes kun je lezen in ons artikel, Wat is nu het verschil?

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

KERST OP TENERIFE

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES