donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogNieuwsWAT GEBEURDE ER MET LAURA EN MARC
SEB LEESON LEGAL GROUP

WAT GEBEURDE ER MET LAURA EN MARC

Wat gebeurde er met Laura en Marc nadat zij hun woning in Callao Hondo hebben verlaten zonder enig spoor na te laten? Wanneer wij proberen te begrijpen wat er is gebeurd met Laura en Marc moeten we spontaan terugdenken aan de verdwijning van Guido Elsen. In deze zaak is er heel veel tijd verloren gegaan door een verkeerde inschatting, noem het een analyse, van de speurders doordat zij het lichaam van Guido aan een verdwenen Engelsman hadden gekoppeld.

Daardoor is heel veel tijd verloren gegaan. Later verklaarde Meester Van de Kerkhof, die met een familielid naar Tenerife was afgereisd, dat hij weinig uitleg kreeg van de onderzoekers en op veel vragen kwam er geen sluitende verklaring. Aan een aantal bedenkingen konden we toen niet onderuit. In het verdwijningsverhaal van Laura en Marc hebben we ook dat gevoel.

Verontrustende afwezigheid

Laura Gaston Trappeniers (66) en Marc Francis Olbrechts (71) verdwenen op 22 april uit hun woning in Callao Salvaje. Hun donkerblauwe Opel Mokka met Spaanse nummerplaat staat niet meer voor de deur en door vrienden van het echtpaar worden er in huis verontrustende zaken opgemerkt.
De buitendeur is niet op slot, sleutels en een gsm liggen nog in de woonkamer en de kat is alleen thuis zonder extra eten en drinken. Dit is niet de gebruikelijke attitude van Laura en Marc. Vrienden wijzen op deze verontrustende afwezigheid en geven het paar als vermist op. Zij stellen zich de terechte vraag: Wat gebeurde er met Laura en Marc?  

Er wordt een opsporingsbericht gepubliceerd op de officiële pagina van sosdesparecidos.es (foto bovenaan) en er wordt met man en macht gezocht naar Laura en Marc, en vooral naar de donkerblauwe Opel Mokka. Dagenlang blijft het stil.

Drijvend lichaam

Op zaterdag 27 april, vijf dagen na de verdwijning van het Belgische koppel, wordt een lichaam drijvend opgemerkt in de kustwateren van de gehuchten La Listada-La Jaca (Arico) door een plaatselijke visser. Er wordt een romp van een persoon gevonden, waarvan extremiteiten en ledematen deels ontbreken en opmerkelijk, over het hoofd was een plastic zak getrokken. Tekenen die wijzen op moord. Bovendien bevond het lichaam zich, toen het werd gelokaliseerd, in een staat van ontbinding, wat erop wijst dat de dood enkele dagen (!) eerder had plaatsgevonden.

Agenten van het Laboratorio de Criminalística de la Guardia Civil en een forensisch arts van het Instituto de Medicina Legal de Santa Cruz – Gerechtelijke Geneeskunde van Santa Cruz – komen ter plaatse om het lichaam te onderzoeken. Tribunaal en gerechtelijke diensten kondigen de geheimhouding van het onderzoek af.

Gewelddadige dood

Op woensdag 1 mei 2024 wordt het opsproringsbericht van Laura op de pagina van Asociación Sosdesaparecidos aangepast met de melding ‘Alerta Desactivada’ (Alarm gedesactiveerd) en kort daarop wordt de duiding veranderd in ‘Localizada sin vida’ (Levensloos teruggevonden).

De onderzoekers van de Guardia Civil weten met de zekerheid dat het lichaam dat afgelopen zaterdag in de kustwateren nabij Tajao dreef, overeenkomt met dat van Laura Gastón Trappeniers, de 66-jarige vrouw met de Belgische nationaliteit die in Adeje woonde en sinds 24 april als vermist werd opgegeven.

Het voorlopige rapport van de autopsie uitgevoerd op het lichaam van het Instituut voor Juridische Geneeskunde (IML) van Santa Cruz bevestigde dat genoemde persoon een gewelddadige, moorddadige dood heeft geleden.

Veel vragen, weinig antwoorden

Sinds het lichaam van de vrouw werd ontdekt, hebben agenten van de Policía Judicial (UOPJ) van de Guardia Civil, samen met de Equipo Territorial de la Policía Judicial del Sur de Tenerife, stappen ondernomen om erachter te komen hoe en waar de gewelddadige dood van Laura Trappeniers plaatsvond, en vooral wie de dader is van deze gruwelijke daad.

Als wij alle elementen bij elkaar leggen komen we tot een bizar verhaal. Veel vragen, weing antwoorden. En dit maakt het voor de familie en vrienden ondraaglijk. Wat gebeurde er met Laura en Marc?
Werd het echtpaar ontvoerd? Wat is er gebeurd met Marc Olbrechts en waar is hij? Waar bevindt zich de wagen van het koppel? Kan een lichaam na vijf dagen in het oceaanwater in een staat van verregaande ontbinding verkeren? Heeft de dader het lichaam van Laura bewerkt en in stukken gezaagd om de delen makkelijker te verstoppen?

Volledigheidshalve moeten wij vermelden dat de bronnen die wij hanteren in dit artikel, niet van officiële diensten komen omdat er een informatiestop werd afgekondigd door de gerechtelijke en politionele instanties.

 

  TERUG NAAR STARTSCHERM  


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie!
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife.
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

3 REACTIES

  1. Ik denk dat dit roofmoord is m.n. Omdat er een hand is verwijderd. Waarschijnlijk zaten hier waardevolle sieraden aan. Ben bang dat ook de man in het water ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WIJN ONDER WATER

WONDERE WANDELINGEN

SEB LEESON LEGAL GROUP