dinsdag, november 28, 2023
spot_img
HomeBlogWeetjesWAT DOEN BIJ HOGE TEMPERATUREN?

WAT DOEN BIJ HOGE TEMPERATUREN?

Nu de temperaturen flirten met de dertig graden, schiet de overheid in actie door preventieve maatregelen en richtlijnen af te kondigen. Drink regelmatig water, vermijd sporten en bewegen wanneer de zon hoog staat, matig blootstelling aan de zon, kies voor lichte maaltijden en laat het lichaam regelmatig afkoelen om de nadelige effecten van hyperthermie te voorkomen.

De verwachte temperatuurstijging door het Spaans Meteorologisch Agentschap (AEMET) is de aanleiding van het Canarische Ministerie van Volksgezondheid om de bevolking te herinneren aan de schadelijke gevolgen van de hitte. Vooral kwetsbare groepen, zoals ouderen, kinderen en chronisch zieken moeten zich degelijk beschermen tegen de hoge temperaturen.

Veel water drinken

De meest fundamentele maatregel is meer water drinken, ongeacht de activiteit die wordt verricht, en niet te wachten tot men dorst heeft. Bij ouderen en chronisch zieken moet dit ten minste elk uur gebeuren om uitdroging te voorkomen. De kunst is te drinken vooraleer een dorstgevoel zich opdringt.
Cafeïnehoudende, alcoholische en suikerhoudende dranken worden best geweerd. Vermijd bovendien zware maaltijden en kies liever voor fruit en groenten.

Matig zonnebaden

Zonnebaden moet geleidelijk en met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Begin met korte sessies tot 20 minuten en lig nooit langer dan twee uur in de zon. Neem vaker een duik en gebruik altijd zonnecrème met een hoge beschermingsfactor. Kinderen jonger dan drie jaar mogen niet zonnebaden.

Gebruik acclimatisatie. Aircosystemen moeten met mate worden gebruikt. De ideale binnentemperatuur is vijf graden lager dan de buitentemperatuur, zo vermijdt men een warmteshock bij het naar buiten gaan.

Het is belangrijk de lichaamsbeweging te beperken en buitensporten te verplaatsen naar de vroege voormiddag of naar de late namiddag of ‘s avonds na zonsondergang.
Voor de meest kwetsbare groepen is het goed om overdag in huis te blijven, zeker tussen 12.00 tot 16.00 uur.

Beter voorkomen

Het is belangrijk om deze tips te onderhouden, mede door een consistente aanwezigheid op de Canarische Eilanden van stofdeeltjes in de lucht, die bijdragen aan het uitdrogen van de luchtwegen of aandoeningen van de luchtwegen verergeren.

Indien er toch symptomen van hittestress, duizeligheid of hitte-uitputting optreden, kan er gedept worden met een spons of natte handdoel of kan er een lauwe tot koude douche of bad worden genomen. Als de symptomen niet verdwijnen, roep dan de hulp in van een arts of bel de hulpdienst 112.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

VACCINATIE TEGEN RODDELS

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

SPAANSE WOORDEN

VALLENDE STERREN (4)