woensdag, maart 29, 2023
spot_img

WANORDE

Toerisme is dé economie waarom het te doen is op het eiland. Ruim 80% van de staatsinkomsten komen uit deze economische sterke sector en dat moet zo blijven, of liever, dit mag blijven groeien.
Deze sector heeft in 2015 bijna 64 miljoen overnachtingen geteld op de Canarische archipel en dit is een overduidelijk bewijs dat het hoteltoerisme een heel grote speler is op de toerisme-markt.

Er is een controverse ontstaan na het verschijnen van de nieuwe ‘Ley Turística’ of de nieuwe wettelijke regelgeving inzake de ’toerisme-wet’. Niet alle hotels hebben zich met dit decreet in orde gebracht, wat ook de reden mag zijn. Momenteel zijn er op het eiland 23 hotels (met samen 8.000 slaapplaatsen) verwikkeld in een procedure ‘regularisatie’ en als dusdanig niet in orde met de vigerende wetgeving. Vier hotels hebben zich uit de procedure kunnen wringen en zijn momenteel voorlopig ‘in orde’ met de overgangsbepalingen.
De overige 19 etablissementen bevinden zich in een staat van wetteloosheid die ontstaan is door een juridische vacuum in de (recente) wet op het toerisme. Nochtans heeft het overkoepelend orgaan Ashotel (La Asociación Hotelera y Extrahotelera de Tenerife) met de regering onderhandeld over het ontstaan van deze onwettelijke situatie waarin een aantal van haar leden is terecht gekomen en is er toen naar een oplossing gezocht. En ook gevonden. Een Canarische oplossing weliswaar. Er moesten talloze administratieve en bureaucratische handelingen uitgevoerd worden, en zoals zo dikwijls is deze (nood)procedure nefast geworden voor 19 hotelvestigingen.

Zestien daarvan moeten de eilandregering nog de gevraagde informatie verstrekken, twee wachten op legalisatie en de laatste is bezig met de nodige infrastructuurwerken om zich dan ook in orde te stellen met de overgangsbepalingen.
Op deze manier kan de sector dan toch, weliswaar op langere termijn, haar steentje bijdragen aan de inkomsten van de staatskas. Iedereen content.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ZEVEN VUURTORENS OP TENERIFE

MEER WETEN OVER ARONA