woensdag, maart 29, 2023
spot_img
HomeBlogWeer & KlimaatWANNEER START DE WINTER OP TENERIFE?

WANNEER START DE WINTER OP TENERIFE?

Aangename temperaturen, meer dan 300 dagen zon, aanvaardbare klimatologische omstandigheden en een gezonde omgeving zijn de ingrediënten die zorgen voor het unieke klimaat dat op Tenerife te beleven valt.
Daar waar geen zware industrie is en waar de lucht amper is vervuild. Daar waar reumalijders en mensen met gewrichtsproblemen miraculeus verlost worden van hun aandoeningen. Daar waar lucht inademen een belevenis is. Daar waar gezondheid troef is.

Het klimaat op de Canarische Eilanden is positief uniek en wordt als een der beste klimaten ter wereld genoemd. Er heerst een vrij gelijkmatig klimaat dat in stand wordt gehouden door de omringende Atlantische oceaan en door de overheersende passaatwinden. Het ‘warme’ zeewater varieert tussen 19 en 24 graden en zorgt ervoor dat de temperatuur in de kustgebieden ’s nachts vaak niet kouder wordt dan 16 graden in de winter en beneden de 30 graden Celsius blijft in de zomer. Tenerife telt slechts twee seizoenen: een zomer en een lente; de rest is quantité négligeable

Reden

De jaargetijden sluiten naadloos op elkaar aan en temperatuurverschillen groter dan tien graden Celsius zijn quasi onbestaand, ook het verschil tussen dag en nacht valt onder deze noemer en dat is wat een menselijk lichaam gezond doet leven!
Het geheim van dit subtropisch klimaat is te vinden in de geografische ligging, bij de passaatwinden die gevoed worden door het hogedrukgebied van de Azoren, door de nabijheid van de Westelijke Sahara en door een golfstroom, beter gekend als de Canarische stroming, waarvan het water een constante temperatuur heeft.

Kwaliteit

Personen die door het leven gaan met ademhalingsproblemen of astma, huidproblemen zoals eczeem of psoriasis, reuma of andere spier- of zenuwproblemen, vermoeidheid en stress verliezen op Tenerife contact met hun aandoening omdat de oceaanlucht overal aanwezig is. En op deze manier kun je Tenerife een volledig jaar lang catalogeren onder de noemer quality place.

Start

De winter op Tenerife kent een twee verschillende startdata. Op de astronomische kalender gaat de winter in op 21 december, op de klimatologisch almanak start de winter op 1 december en op Tenerife treedt de winter in als er een gedragsverandering optreedt bij de bevolking.
Deze bewering is niet wetenschappelijk onderbouwd. Wij zijn ook geen bollebozen en daarom gaan wij ervan uit dat koning winter zijn intrede doet op een moment dat de temperaturen onder voorafgestelde minima vallen. Deze periode is variabel en valt elk jaar op een andere datum, maar meestal is dit in november, soms ietsje later in december.

Temperaturen

Wie veel op het eiland verblijft, weet dat de gemiddelde zomertemperaturen tussen 20 graden ’s nachts en 30 overdag liggen. In de winter is dat tussen 15 °C ‘s nachts en 25 °C overdag. Een uitzondering daarop is niet ondenkbaar, soms is het in de zomer warmer, uitzonderlijk is daalt de minimumtemperatuur gedurende de winter ietsje meer. Wij spreken hier over temperaturen die heersen in de zuidelijke kustgebieden, voor alle duidelijkheid. Andere locaties kunnen deze hartverwarmende cijfers niet of nauwelijks voorleggen.  

Variabelen

We kunnen er dus van uit gaan dat de winter op Tenerife van start gaat als toeristen ’s avonds een extra truitje aandoen, als residenten het koud krijgen, als de dames hun winterkleerkast openen en wanneer de verwarming aangaat in woningen in het noorden van het eiland en op hoger gelegen delen. 
Maar dat is een eigen interpretering, dit is geen regel. Er is voor deze stelling enkel rekening gehouden met de gevoelsmatige impressies van een mens en dit is uiteraard niet wetenschappelijke onderbouwd. 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

VERDRINKINGEN

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES