zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsWANDELPAD MOET AANTREKKELIJKER EN VEILIGER
spot_img

WANDELPAD MOET AANTREKKELIJKER EN VEILIGER

De wandelpromenade in Arona is niet alleen een van de meest legendarische, het is ook de meest populaire promenades van de Canarische Eilanden. Deze loopt vanaf Las Verónicas, over Los Cristianos tot in Las Galletas. Een kustwandeling om u tegen te zeggen. In Arona, tussen Las Véronicas en Los Cristianos lopen de wandelaars als door een prentkaart, maar dan begint het stunt- en vliegwerk.  

Op het gedeelte tussen Los Cristianos en Palm-Mar moet flink moet geklauterd worden. Eens voorbij Palm-Mar loopt het pad aan de rand van het natuurreservaat Malpaís de La Rasca. Het pad is gemakkelijk te bewandelen en loopt over een ongerept vulkanisch landschap met mooie uitzichten, zowel op de oceaan als op het heuvelachtig gebied. 

Toeristisch aanbod

Een wandelpad moet een plek zijn waar mensen kunnen ontspannen en genieten van de natuur. Het moet toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of fysieke conditie, en moet garant staan voor een veilige omgeving. Dat laatste gegeven is niet overal aanwezig en de bestuurlijke gemeentelijke overheid blijkt eindelijk te beseffen dat wandelgebieden een belangrijk onderdeel zijn van het gemeentelijk toeristisch aanbod.

Daarom werd het traject Los Cristianos – Palm-Mar – Las Galletas uitgevouwen met speciale aandacht voor het gedeelte tussen Palm-Mar en Las Galletas. Er wordt vooral uitgekeken naar de samenwerking met de eilandregering – het Cabildo de Tenerife – die de nodige centen op tafel moet leggen.

Project

De investering kost 68.036,75 euro en wordt volledig gefinancierd door het Cabildo via het Marco Estratégico de Desarrollo Insular (MEDI) – een strategisch kader voor eilandontwikkeling – dat deel uitmaakt van het programma voor de verbetering van de toeristische infrastructuur van het eiland. Het doel daarvan is het toeristische en landschappelijke aanbod te optimaliseren en de economische ontwikkeling van het gebied te bevorderen.

De samenwerkingsovereenkomst, met een maximale uitvoeringsperiode van 48 maanden, is een toezegging aan de ‘Camino de la Costa’ om wandelaars een meer aantrekkelijke ervaring aan te bieden en tegelijkertijd de natuurlijke en culturele omgeving van het gebied te behouden.

Het kustpad Los Cristianos – Palm Mar – Las Galletas vertegenwoordigt een strategische investering voor de groei en verantwoorde ontwikkeling van Arona, waarbij de nadruk wordt gelegd op de natuurlijke rijkdom van het gebied. Met deze actie wil de bestuurlijke overheid de gemeente toegankelijk maken voor iedereen die houdt van wandelen en betrokken is bij het natuurbehoud. 

Ladera de Candelaria

We starten de wandeling op het einde van de Avenida Juan Carlos in Los Cristianos. Eerst stappen we een stukje langs de oceaan, waarna we linksaf gaan en langzaam klimmen. Het eerste deel van de route loopt parallel aan de rondwandeling op de Montaña Guaza. Wat verder maken wij een scherpe bocht naar rechts. Dit punt is kenmerkend door een stapel stenen waar we overheen moeten lopen. Het pad is nauwelijks te onderscheiden, maar omhooglopend zie je het verder weer opduiken. Eenmaal op het pad is het makkelijk te volgen.

Na een korte klim bereiken we de Ladera de Candelaria. Nu hebben we een prachtig uitzicht op de kustlijn, de oceaan en Los Cristianos. Het grootste deel genieten we van zeezicht. We moeten verder door wat glooiingen heen voordat we zicht krijgen op Palm-Mar. Halverwege de wandeling verschijnen er witte stippen en hoe dichter we bij Palm-Mar komen, hoe meer stippen er zich aankondigen. Niet alleen witte, maar ook groene stippen, dit om de verschillende paden aan te geven. 

Palm-Mar

De laatste glooiing vooraleer we Palm-Mar bereiken is er een waarbij we de kuiten moeten spannen. Het dalende pad is niet verhard en naast het weggetje duikt het ravijn op van wel honderd meter diep. Een giftig einde.
In Palm-Mar bereiken we de boulevard. De eerste afslag vanaf de boulevard is richting Avenida de la Playa en bij de eerste rotonde is er een bushalte. Wie moe. is, kan hier de bus nemen. 

Er zijn verschillende paden in het gebied, maar we blijven zo dicht mogelijk bij de kust. Neem vooral geen paadjes die naar de kust leiden. Dit zijn vispaden en als je deze volgt moet je op het einde geheid terug. Bij de vuurtoren, Faro de la Rasca, maak je een bocht rond het gebouw en nemen we de goed aangegeven weg rechts terwijl we de kustlijn volgen door bananenplantages. We komen voorbij het meest zuidelijke punt van Tenerife. 

Las Galletas

Voorbij de bananenplantage zien we El Fraille en Las Galletas. Vlak voor Las Galletas kiezen we opnieuw het pad dat het dichtst bij de kust ligt en zo bereiken we de Rode Kruis-post aan het strand van Las Galletas. We wandelen langs de playa en volgen de Avenida de Fernando Salazár Gonzalez tot aan de toren van Ten Bel, het einde van onze wandeling.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

NAZORG OP TENERIFE

ARMOEDE OP TENERIFE

HET CANARISCHE DIALECT

spot_img