zondag, april 11, 2021
Home Blog Nieuws WANDELING IN DE MASCAKLOOF RESERVEREN

WANDELING IN DE MASCAKLOOF RESERVEREN

Masca was de laatste jaren een onderwerp van discussie. Het begon allemaal op 26 februari 2018, toen een voorjaarsstorm de aanlegsteiger beschadigde waaraan plezierboten aanmeerden om de wandelaars op het einde van hun avontuurlijke trip terug te brengen naar de haven van Los Gigantes.
De sluiting van meer dan drie jaar heeft vooraf aan de coronacrisis, het lokale bedrijfsleven al getraumatiseerd. Geen enkele wandelexcursie, gecombineerd met een terugtocht per boot naar de haven van Los Gigantes kon doorgaan.

De eilandregering heeft beslist om de Mascakloof voor wandelaars te heropenen op zaterdag 27 maart 2021, na meer dan drie jaar sluiting.
Wandelingen moeten op voorhand worden aangevraagd, hebben een beperking van het aantal deelnemers en kan bij wijze van test enkel doorgaan in het weekend en op feestdagen in de zomerperiode van 08.00 tot 18.00 uur en in de winter van 08.00 tot 17.00 uur.

Meer dan één miljoen euro werd geïnvesteerd in vijf actiepunten: het bezoekerscentrum is gerenoveerd, het wandelpad werd onder handen genomen en is veiliger gemaakt, er zijn nu drie checkpoints op de sendero en er werd een reserveringsplatform online gezet.
Enkel bij de aanlegsteiger knelt het schoentje nog, want deze is nog niet gerenoveerd. Wie naar beneden wandelt, moet ook weer naar boven, want inschepen op maritiem transport naar Los Gigantes is vooralsnog niet toegelaten.

Bezoeken kunnen worden aangevraagd in het Spaans, Engels of Duits op de website van Camino barranco de Masca. De toegang is beperkt tot maximaal 25 personen aanwezig op het wandelpad. Gezien de schaarste aan parkeerplaatsen is Masca enkel bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Santiago del Teide of vanuit Buenavista of met de taxi.

Wie de voorgeschiedenis wil kennen van de omstreden barranco-perikelen en welke werken er werden uitgevoerd, kan dat HIER lezen.

Er wordt nagedacht om een aanlegsteiger te bouwen in Punta de Teno omwille van de praktische nuttigheid om een ​​verbinding te hebben met La Isla Baja, dat op deze manier niet alleen via het land, maar ook via de zee bereikbaar zal zijn. Een alternatief voor toeristische economie in deze regio.

Mapa ampliado sobre cómo llegar al Camino de Masca
Línea 325 Puerto de la Cruz – Icod – Los Gigantes.
Línea 355 Buenavista – Masca – Santiago del Teide.
Línea 363 Puerto de la Cruz – Buenavista – Por Icod de los Vinos.
Línea 365 Buenavista – Masca.
Línea 369 Buenavista – Punta de Teno.
Línea 460 Icod de los Vinos – Guía Isora (estación) – Costa Adeje (estación).
Línea 462 Guía de Isora – Valle Santiago – Los Gigantes.
Línea 473 Los Cristianos – Costa Adeje (estación) – Callao Salvaje – Los Gigantes.
Línea 477 Costa Adeje (estación) – Los Gigantes (Directo).
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -

POPULAIR

- Reclame -

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -

WEETJES

VLIEGANGST

AUTORIJDEN OP TENERIFE