zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsWANDELEN VERSUS BORSTKANKER
spot_img

WANDELEN VERSUS BORSTKANKER

Love for Live/Amor por ma Vida zijn de slogans die ‘Carrera por la Vida/Walk for Live’ de nodige aandacht moeten schenken aan het gevecht tegen borstkanker bij vrouwen, maar ook bij mannen. Dit is het tweede jaar na de coronapandemie dat de vrolijke roze bende er opnieuw op uittrekt uit om fondsen te verzamelen om deze vreselijke ziekte te bestrijden. Wandelen versus borstkanker voor een goed doel.

Op 3 december start de optocht om 10.30 uur aan het winkelcentrum Siam Mall waar wordt gezorgd voor sfeer met dans en muziek. De wandelroute loopt over zes kilometer naar Playa de la Américas. Op de vertrekplaats én bij de aankomst zijn er diverse optredens voorzien en worden enkele verrassingen in petto gehouden.

Meer dan 5.000 deelnemers

Opnieuw gaan duizenden mensen de straat op om deel te nemen aan de solidariteitswandeling om patiënten die tegen borstkanker vechten te steunen, het belang van vroegtijdige opsporing onder de aandacht te brengen en onderzoeksprojecten te bevorderen. Sinds de eerste editie in 2005 is Carrera por la Vida blijven groeien in aantal deelnemers, tot meer dan 5.000 in de afgelopen jaren. Dit is het grootste en drukst bijgewoonde liefdadigheidsevenement op de Canarische Eilanden. Dit initiatief genereert de goesting bij de mensen om te wandelen versus borstkanker.

Slechts zes euro

De voorzitster van de Fundación Carrera por la Vida, de Belgische Brigitte Gypen, roept iedereen op om deel te nemen aan de 18de editie van de stichting Fundación Carrera por la Vida. Inschrijven kan op de website tegen een prijs van 6 euro of ter plaatse. Als u het project een nederig hart toedraagt en niet kunt deelnemen aan de mars, dan kan u de organisatie ook financieel steunen. Ook dit jaar moet er meer dan ooit steun worden betuigd aan de mensen die tegen deze ziekte vechten, samen met hun families.

De 18e editie van de Race for Life volgt de Avenida Siam, Avenida Los Pueblos, langs de Avenida  V Centenario en Rafael Puig om te eindigen in de Avenida Las Américas, beter gekend als de Golden Mile. Ondanks instabiele weersomstandigheden zullen er naar verwachting meer dan de zesduizend mensen dit jaar deelnemen aan de solidariteitsmars.

Bra Project

Met de slogan, Amor por la Vida – Liefde voor het leven – zullen de gemeenten Adeje en Arona zich vandaag symbolisch verenigen door de achttiende editie van Carrera por la Vida/Walk for Life 2023. Vorig jaar namen ruim 5.000 mensen deel en dit jaar hoopt de voorzitter, de Belgische Brigitte Gypen dat er nog meer mensen op het evenement zullen afkomen om te wandelen versus borstkanker. 
Brigitte was 19 jaar geleden zelf patiënt en zegt dat haar ervaring haar heeft doen nadenken over mensen die niet voldoende middelen hadden om toegang te krijgen tot medische begeleiding en die zich verloren voelden na de diagnose. Zij ontving onlangs de Taburiente Award voor haar inzet.

Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor eenvoudige onderzoeksprojecten die een aanzienlijk verschil kunnen maken voor de levenskwaliteit van patiënten. Dit is het geval met het Bra Project, een initiatief dat tot stand kwam door naar patiënten te luisteren en hun toegang tot aangepaste beha’s te vergemakkelijken.
Het volledige interview met Brigitten Gypen kan worden beluisterd op de website van FM Goud Tenerife.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img