zondag, juni 16, 2024
HomeBlogNieuwsWANDELEN TEGEN BORSTKANKER
spot_img

WANDELEN TEGEN BORSTKANKER

Juntos siempre en Together Always zijn de slogans die ‘Carrera por la Vida/Walk for Live’ de nodige aandacht moeten schenken aan het gevecht tegen borstkanker. Na twee jaar coronapandemie trekt de vrolijke roze bende er opnieuw op uit om fondsen te verzamelen om deze vreselijke kanker, die veel vrouwen treft, te bestrijden. 

Het aftellen kan beginnen. Op 11 december start de optocht om 11.00 uur aan het winkelcentrum Siam Mall waar wordt gezorgd voor stemming met dans en muziek. De wandelroute loopt over vier kilometer naar Playa de la Américas, over de zogenaamde Golden Mile.
Bij de finish is er een optreden van een band voorzien en er worden tevens enkele verrassingen in petto gehouden.

Doelstellingen

Opnieuw gaan duizenden mensen de straat op om deel te nemen aan de Race for Life, de solidariteitsloop om patiënten die tegen borstkanker vechten te steunen, het belang van vroegtijdige opsporing onder de aandacht te brengen en onderzoeksprojecten te bevorderen.

Postcorona

Sinds de eerste editie in 2005 is Carrera por la Vida blijven groeien in aantal deelnemers, tot meer dan 5.000 in de afgelopen jaren. Dit is het grootste en drukst bijgewoonde liefdadigheidsevenement op de Canarische Eilanden.
Door corona-obstructies gingen de edities in 2020 en 2021 online door. Dit werd gepromoot door het netwerk Think Pink Europe, dat meer dan dertig landen in Europa verenigt en dat Carrera por la Vida als haar representatieve organisatie in Spanje heeft gekozen.

Slechts vijf euro

De voorzitster van de Fundación Carrera por la Vida, de Belgische Brigitte Gypen, roept iedereen op om deel te nemen aan de 11de editie van de stichting Fundación Carrera por la Vida. Inschrijven kan op de website tegen een prijs van 5 euro. Er loopt een Belgische delegatie mee onder de naam Las Belgas del Sur. Bij de inschrijving kan er gekozen worden om bij deze groep aan te sluiten. Als u het project een nederig hart toedraagt en niet kunt deelnemen aan de mars, dan kan u de organisatie ook financieel steunen.  

Financieel steinen

Inschrijven kan ook aan het winkelcentrum, elke zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur, en vóór de start van de wandeling. Deelnemers krijgen een roze T-shirt met de slogan van dit jaar: Todos juntos (Samen Altijd).

Dit jaar moet er meer dan ooit steun worden betuigd aan de mensen die tegen deze ziekte vechten, samen met hun families, van wie velen de pandemieperiode ongerust en zenuwachtig hebben doorgebracht en deze blijk van genegenheid nodig hebben.
De organisatie vertrouwt erop dat het recordaantal van 5.200 deelnemers in het postcoronajaar 2022 zal worden gebroken.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img