zondag, juli 14, 2024
HomeBlogDaguitstappenWANDELEN OP TENERIFE MET JAN (5)
SEB LEESON LEGAL GROUP

WANDELEN OP TENERIFE MET JAN (5)

Wandelen op Tenerife met Jan (5) doen we in het mooie aantrekkelijke landschap van Riscos de la Fortaleza. Deze leuke wandeling is 7,2 km lang. Het te overbruggen hoogteverschil is 270 m. 
We parkeren ons voertuig op de onverharde weg die we oprijden vanaf de TF-21 (GPS  N28°18.867 W16°34.569), de TF-21 maakt daar een bocht van 180°. Er is plaats voor verschillende voertuigen.

We kiezen voor deze startplaats omdat we dan voor een groot stuk door het bos wandelen, en we ons iets beter beschermd voelen tegen de felle zon. De paden zijn breed, maar soms steil.

Eens uit het bos komen we op een grote witte zandvlakte, met links de Teide, en rechts de Riscos de la Fortaleza. We slaan rechts af op coördinaat GPS  N28°18.739 W16°35.474, zodat we de flank van de Fortaleza kunnen beklimmen. In de hoogte zien we enkele bomen op de hoogvlakte staan, met daaronder een kapel. Hier houden we halt om wat te eten en te drinken (GPS  N28°18.875 W16°35.534).

Dan gaat het verder naar boven, terug via een breed pad, daarna maken we een scherpe bocht naar links, om zo de top te bereiken van de Fortaleza. Je hebt er een prachtig zicht op de Teide, en op La Palma.

We gaan terug naar de wagen via dezelfde weg. Trek goede wandelschoenen aan, en neem genoeg water en voedsel mee. Vertrek steeds in de voormiddag, dan ben je gegarandeerd terug thuis vooraleer de zon ondergaat. Later op de dag vertrekken kan veel miserie berokkenen.
Veel wandelgenot!

Kaart op Google – Info op Wikiloc

In deze reeks Wandelen op Tenerife met Jan (5) willen wij Jan Cuypers gedenken. Jan was een fervente wandelaar en overleed onverwacht op 27 september 2021. Wij kregen de toelating van zijn echtgenote om zijn wandelingen te publiceren.

Foto’s © Jan Cuypers

 
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

WIJ ZIJN DE PINEUT

VERDRINKINGEN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP