donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogDaguitstappenWANDELEN OP TENERIFE MET JAN (4)
SEB LEESON LEGAL GROUP

WANDELEN OP TENERIFE MET JAN (4)

Wandelen op Tenerife met Jan (4) brengt ons naar de ventanas secretas in Güímar waar wij een uniek pad nemen die elkeen in vervoering brengt. Je volgt er een waterkanaal langs en door een bergflank. Deze wandeling is voor ervaren wandelaars. Je mag geen hoogtevrees hebben!
Doe iets aan met lange mouwen, anders kunnen je armen vol met schrammen komen te staan door de weelderige plantengroei. Neem ook een hoofddeksel mee, of een helm. Je moet door enkele tunnels met laag plafond. Zorg ook voor een goed werkende zaklamp. Doe goede wandelschoenen aan, en neem drank en iets mee om te eten.

Deze prachtige wandeling doe je best in gezelschap, en ga met goed weer. Bij nat weer kan het spekglad zijn op de soms hele smalle paden. En als je in de wolken wandelt, mis je de mooiste vergezichten.

Op de TF-28 neem je de afslag ter hoogte van coördinaat  N28°17.385 W16°24.111. Deze weg gaat steil naar boven, maar het is te doen met een gewone wagen. Na 2,7km kan je de wagen kwijt op coördinaat  N28°17.528 W16°25.663.

Nu volgt het lastigste gedeelte van de wandeling: 160 m klimmen over een afstand van een 900 m. Dan wandel je ongeveer 130 m op een breed pad tot  N28°17.592 W16°25.994. Hier moet je naar rechts tot aan het overdekte waterkanaal, die je dan links volgt. Je loopt nu ofwel op het overdekte kanaal, of er net naast. Er zijn nu geen grote hoogteverschillen meer. Wel heb je naast je soms een enorme diepte. En je moet vaak de begroeiing wegduwen om door te kunnen.

Na 1,7 km zie je een bulldozer, die ooit van de bergflank naar beneden viel, en bleef hangen ter hoogte van het waterkanaal. De buldozer is nu vastgemaakt met stalen kabels zodat die niet dieper kan vallen. Net erna gaan we een eerste tunnel in. Lampen aan, en oppassen voor je hoofd. 
Zo gaat het verder en verder, een stukje langs de flank, en dan terug in tunnels. Wij gingen door tot aan coördinaat N28°18.120 W16°27.195. Daar heb je een heel mooi zicht op de bergwand waarin de tunnel werd gegraven. We hebben nu zo’n 5 km afgelegd, en er ruim 3 uur over gedaan. Tijd dus om te keren. Je kan nog verder, maar dan moet je andere bronnen raadplegen om te weten te komen waar je uiteindelijk terecht komt.
Hier houden wij Wandelen op Tenerife met Jan (4) voor bekeken.

Locatie op Google Maps – Info op Wikiloc

In deze reeks willen wij Jan Cuypers gedenken. Jan verbleef regelmatig op Tenerife en was een fervente wandelaar. Hij overleed onverwacht op 27 september 2021. Wij kregen de toelating van zijn echtgenote om zijn wandelingen te publiceren en willen hem daarmee gedenken.

Foto’s © Jan Cuypers TERUG NAAR STARTSCHERM 


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

DE TIJD VAN TOEN

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

PAASWEEK OP TENERIFE

WAT KOST EEN BOETE?

SEB LEESON LEGAL GROUP