donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogDaguitstappenWANDELEN OP TENERIFE MET JAN (3)
SEB LEESON LEGAL GROUP

WANDELEN OP TENERIFE MET JAN (3)

Wandelen op Tenerife met Jan (3) brengt ons naar een helling die ons naar het plateau “La tablada Nifa” brengt, ter hoogte van Puerto de los Gigantes. We parkeren de wagen in Tamaimo N28°16.074 W16°49.346. Let op, je rijdt door smalle eenrichtingsstraatjes met flinke hellingen. Bekijk het kaartje goed in het pdf-document!

De wandeling zelf: we zakken eerst 110 m, dan klimmen we 130 m naar het plateau, afstand heen en terug is bijna 4 Km. Dit wil zeggen dat we samen 240 m aan het klimmen zijn.

Van de parkeerplaats lopen we richting de berg, snel gaan we links af. We lopen even in de droge rivierbedding, steken die over en volgen het pad naar beneden rechts van de bedding. Na goed 420 m wandelen komen we voorbij een huis. Grote kans dat je er geiten ziet, en enkele honden die flink kunnen blaffen, maar verder niets doen.

330 m verder zien we rechts twee vervallen gebouwtjes. Juist na het eerste is de ingang van een 1,2 Km lange tunnel. Als je wilt kan je erdoor wandelen. Zorg dat je een betrouwbare lichtbron meehebt, en doe dit a.u.b. niet alleen!
Deze tunnel maakt deel uit van een gepubliceerde wandeling. Aan de andere kant krijg je zicht op de Risco Blanco (zie andere wandeling).

Nog 300 m verder komen we aan de afslag naar het plateau N28°15.632 W16°49.729. We klimmen nu naar boven. De ondergrond van het pad bestaat gewoonlijk uit grote stenen die goed vast liggen, dus kans op uitschuiven is eerder klein. Sommige stukken zijn steil! 
Eens boven lopen we over oude trapvormige verlaten velden naar de andere kant van het plateau. Links heb je een prachtig zicht op Puerto de los Gigantes, rechts op de Los Gigantes kliffen.

We keren terug naar de wagen via dezelfde weg. Wandelen op Tenerife met Jan (3) in de omgekeerde richting.

Locatie op Google Maps – Info op Wikiloc

In deze reeks willen wij Jan Cuypers gedenken. Jan was een fervente wandelaar en overleed onverwacht op 27 september 2021. Wij kregen de toelating van zijn echtgenote om zijn wandelingen te publiceren.

Foto’s © Jan Cuypers

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

WAAR EEN WIL IS

KLEINE POTJES

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

FEESTDAGEN 2018

VERBODEN TE ROKEN

SEB LEESON LEGAL GROUP