vrijdag, april 12, 2024
HomeBlogDaguitstappenWANDELEN MET JAN (8) – KANAAL EL BATÁN
spot_img

WANDELEN MET JAN (8) – KANAAL EL BATÁN

Wij beginnen met een waarschuwing! Aan beide zijden van de toegang tot het waterkanaal zijn borden gezet met “DO NOT ENTER”. De wandelaars die me dat lieten weten zijn toch verder gewandeld, en ze hebben het zich niet beklaagd. 
MAAR weet dat je dit doet op eigen verantwoordelijkheid.

De wandeling start in Bejia, Monte de Las Mercedes. Het is al een heel avontuur om er met de wagen naar toe te rijden. Vanuit Lugana neem je de TF-12 (Camino de las Mercedes). Aan de kruising met de TF-143 ga je links. Op  N28°32.132 W16°18.055 moet je rechts (Camino del Batan). Na veel bochten moet je op  N28°32.605 W16°17.901 scherp naar links. Rij verder tot de weg stopt ( N28°32.847 W16°18.524). Parkeer daar de wagen.

Deze 4 à 5 uur durende rondwandeling is niet gemakkelijk, Er zitten stevige klim- en daalpartijen in, en je mag geen hoogtevrees hebben, soms ligt het pad dicht langs de rand van een diepe kloof. De rondwandeling is 5,3 km.

De start ligt net iets boven de parkeerplaats. Je volgt de bergflanken. Dan moet je de berg over. Dit gebeurt in zigzag. Op de top heb je een prachtig uitzicht op Punta del Hidalgo. 
De andere kant van de bergflank is veel groener. Er volgt een flinke afdaling. Dan verschijnt het begin van een niet meer gebruikt waterkanaal. Deze volgen we tot op het einde. Af en toe moet je je wat bukken om verder te kunnen, soms gaat het kanaal door de berg en heb je licht nodig. Pas op dat je je hoofd niet stoot tegen het soms lage plafond!

Waar het kanaal eindigt, volg je verder het pad tot bij een steile helling, waar ook een waterleiding naar boven gaat. Ga verder langs de helling, over de leiding, en je zal rechts een steil pad vinden die je terug naar de wagen brengt. Deze klim is de moeilijkste van de hele wandeling.

Trek goede wandelschoenen aan, neem water mee en eventueel wat voedsel. Zorg ook voor een zaklamp, want het kanaal gaat zo’n 50m door de bergwand. Veel wandelgenot!

GPS-track       kaart       Afdrukbaar PDF-document
Voor de geocacher: Op deze route vind je 9 geocaches (5 premium).

In deze reeks willen wij Jan Cuypers gedenken. Jan was een fervente wandelaar en overleed onverwacht op 27 september 2021. Wij kregen de toelating van zijn echtgenote om zijn wandelingen te publiceren.

Foto’s © Jan Cuypers

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img