zaterdag, juli 2, 2022
spot_img
HomeBlogDaguitstappenWANDELEN MET JAN (8) - KANAAL EL BATÁN

WANDELEN MET JAN (8) – KANAAL EL BATÁN

Wij beginnen met een waarschuwing! Aan beide zijden van de toegang tot het waterkanaal zijn borden gezet met “DO NOT ENTER”. De wandelaars die me dat lieten weten zijn toch verder gewandeld, en ze hebben het zich niet beklaagd. 
MAAR weet dat je dit doet op eigen verantwoordelijkheid.

De wandeling start in Bejia, Monte de Las Mercedes. Het is al een heel avontuur om er met de wagen naar toe te rijden. Vanuit Lugana neem je de TF-12 (Camino de las Mercedes). Aan de kruising met de TF-143 ga je links. Op  N28°32.132 W16°18.055 moet je rechts (Camino del Batan). Na veel bochten moet je op  N28°32.605 W16°17.901 scherp naar links. Rij verder tot de weg stopt ( N28°32.847 W16°18.524). Parkeer daar de wagen.

Deze 4 à 5 uur durende rondwandeling is niet gemakkelijk, Er zitten stevige klim- en daalpartijen in, en je mag geen hoogtevrees hebben, soms ligt het pad dicht langs de rand van een diepe kloof. De rondwandeling is 5,3 km.

De start ligt net iets boven de parkeerplaats. Je volgt de bergflanken. Dan moet je de berg over. Dit gebeurt in zigzag. Op de top heb je een prachtig uitzicht op Punta del Hidalgo. 
De andere kant van de bergflank is veel groener. Er volgt een flinke afdaling. Dan verschijnt het begin van een niet meer gebruikt waterkanaal. Deze volgen we tot op het einde. Af en toe moet je je wat bukken om verder te kunnen, soms gaat het kanaal door de berg en heb je licht nodig. Pas op dat je je hoofd niet stoot tegen het soms lage plafond!

Waar het kanaal eindigt, volg je verder het pad tot bij een steile helling, waar ook een waterleiding naar boven gaat. Ga verder langs de helling, over de leiding, en je zal rechts een steil pad vinden die je terug naar de wagen brengt. Deze klim is de moeilijkste van de hele wandeling.

Trek goede wandelschoenen aan, neem water mee en eventueel wat voedsel. Zorg ook voor een zaklamp, want het kanaal gaat zo’n 50m door de bergwand. Veel wandelgenot!

GPS-track       kaart       Afdrukbaar PDF-document
Voor de geocacher: Op deze route vind je 9 geocaches (5 premium).

In deze reeks willen wij Jan Cuypers gedenken. Jan was een fervente wandelaar en overleed onverwacht op 27 september 2021. Wij kregen de toelating van zijn echtgenote om zijn wandelingen te publiceren.
Foto’s © Jan Cuypers

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES