maandag, december 5, 2022
spot_img
HomeBlogDaguitstappenWANDELEN MET JAN (7) – EL RÍO DAM

WANDELEN MET JAN (7) – EL RÍO DAM

Vroeger was er blijkbaar veel water in de “Barranco del Rio”, want men startte er ooit met de bouw van een dam. De werken zijn nooit voltooid, de dam is niet in gebruik genomen. Vandaag staat er daar zo goed als geen water.

Startplaats: Vanuit El Río rijdt u via de TF-28, richting Chimiche. Nadat u de kloof voorbij bent, neemt u de volgende grote, niet verharde weg langs de rechtse kant. Parkeer daar de wagen. Deze wandeling is ongeveer 5 km lang.
GPS coördinaat parking:  N28°08.456 W16°31.666

De afstand van de parkeerplaats tot aan de dam is in vogelvlucht 1,7 Km. De weg naar de dam is breed, maar wel in slechte staat.
Via een smaller pad kunt u vanaf de dam tot op de bodem van het vroegere waterbekken. Hier is enige voorzichtigheid geboden…

De dam is toegankelijk, maar het is er pikdonker. Wees uiterst voorzichtig, ga nooit alleen binnen, uw GSM werkt er niet. Breng een bedrijfszekere zaklamp mee, eventueel een reservelamp. U betreedt de dam op eigen risico.

De wandeling tot aan de dam is gemakkelijk. Trek wel goede wandelschoenen aan, neem water mee en eventueel wat voedsel.
Spijtig genoeg zien we ook hier veel zwerfvuil en sluikstort. Maar toch veel wandelgenot !

GPS-track – kaart – Afdrukbaar PDF-document

In deze reeks willen wij Jan Cuypers gedenken. Jan was een fervente wandelaar en overleed onverwacht op 27 september 2021. Wij kregen de toelating van zijn echtgenote om zijn wandelingen te publiceren.
Foto’s © Jan Cuypers

Net buiten El Río en vlakbij de TF-28 is er plaats om te parkeren. Daar start de wandeling.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES