vrijdag, april 12, 2024
HomeBlogDaguitstappenWANDELEN MET JAN (6) - EL ARCO DE LA PUENTE
spot_img

WANDELEN MET JAN (6) – EL ARCO DE LA PUENTE

El Arco de La Puente is een natuurlijke rotsboog boven de Barranco de la Puente in het gehucht La Puente de Güímar. Je kan de boog zien vanop de TF-1 in Güímar, ter hoogte van kilometerpaal 29.

Om deze boog van naderbij te bekijken parkeer je best de wagen in het dorp, op coördinaat  N28°14.993 W16° 23.900, een parkeerplaats ter hoogte van het zeezwembad La Puente. Wij hadden plaats net onder een boom, zodat de wagen in de schaduw stond. 

Ga langs het speelpleintje in de richting van de TF-1. Volg de (droge) rivierbedding. Ga door de tunnel onder de autosnelweg. Aan het andere eind moet je rechts de helling beklimmen. Dit is het moeilijkste van deze trip. 
Eens boven, volg je de rand van de barranco tot je bovenop de boog staat. Aan de overkant kan je dan in de barranco. 
Afstand van de wagen tot onder de boog: 385 m.

Het zou kunnen dat de boog plaats moet maken voor de spoorwegverbinding die men wil aanleggen van Santa Cruz naar het zuiden. Wil je naar de boog, stel het dan niet uit! 
Stevige wandelschoenen aantrekken is hier noodzakelijk.

GPS-trackkaart – Afdrukbaar PDF-document

In deze reeks willen wij Jan Cuypers gedenken. Jan was een fervente wandelaar en overleed onverwacht op 27 september 2021. Wij kregen de toelating van zijn echtgenote om zijn wandelingen te publiceren.
Foto’s © Jan Cuypers

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img