donderdag, april 18, 2024
HomeBlogDaguitstappenWANDELEN MET JAN (5) - RISCOS DE LA FORTALEZA
spot_img

WANDELEN MET JAN (5) – RISCOS DE LA FORTALEZA

Deze mooie wandeling is 7,2 km lang. Het te overbruggen hoogteverschil is 270 m. 
We parkeren ons voertuig op de onverharde weg die we oprijden vanaf de TF-21 (GPS  N28°18.867 W16°34.569), de TF-21 maakt daar een bocht van 180°. Er is plaats voor verschillende voertuigen.

We kiezen voor deze startplaats omdat we dan voor een groot stuk door het bos wandelen, en we ons iets beter beschermd voelen tegen de felle zon. De paden zijn breed, maar soms steil.

Eens uit het bos komen we op een grote witte zandvlakte, met links de Teide, en rechts de Riscos de la Fortaleza. We slaan rechts af op coördinaat GPS  N28°18.739 W16°35.474, zodat we de flank van de Fortaleza kunnen beklimmen. In de hoogte zien we enkele bomen op de hoogvlakte staan, met daaronder een kapel. Hier houden we halt om wat te eten en te drinken (GPS  N28°18.875 W16°35.534).

Dan gaat het verder naar boven, terug via een breed pad, daarna maken we een scherpe bocht naar links, om zo de top te bereiken van de Fortaleza. Je hebt er een prachtig zicht op de Teide, en op La Palma.

We gaan terug naar de wagen via dezelfde weg. Trek goede wandelschoenen aan, en neem genoeg water en voedsel mee. Veel wandelgenot!
Op deze route liggen 2 geocaches.

GPS-track      kaart        Afdrukbaar PDF-document 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img