zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogDaguitstappenWANDELEN MET JAN (1) – PAISAJE LUNAR
spot_img

WANDELEN MET JAN (1) – PAISAJE LUNAR

Wij reden met onze huurwagen over een afstand van 5,2 Km op de onverharde weg, met start aan de haarspeldbocht van de TF21, aan coördinaat N28°09.919 W16°38.066. We parkeerden de wagen op N28°10.242 W16°36.619. Als je voorzichtig rijdt, hoef je niet te vrezen voor schade aan de wagen. We deden er een half uur over. Durf je niet, dan wordt je wandeling maar eventjes 10,4 km langer.

We starten de wandeling in noordelijke richting, de helling op. Na 70 m komen we op een splitsing, we gaan naar rechts. Dit pad volgen we zo’n 720 m tot  N28°10.511 W16°36.281, dan gaan we links. We volgen het mooi aangelegde pad tot aan ons doel: de Paisaje Lunar. Totale klim: bijna 200 m.
Je hebt er een panoramisch zicht op de grillig gevormde sculpturen. Wij vonden dit niet zo spectaculair. 

Daarom gingen wij vanaf het informatiebord verder via het rechtse pad langs de bergwand naar beneden (= 40 m zakken). Zo kom je veel dichter bij de sculpturen. Pas op! Dit pad is veel smaller en niet zo onderhouden. Gelieve ook het pad niet te verlaten om tussen het natuurkunstwerk te lopen. Dit bestaat uit zacht gesteente, en kan gemakkelijk beschadigd worden.

Eens terug aan het informatiebord nemen we het andere pad om terug naar de wagen te wandelen, het pad naar boven. Ook hier is het pad goed onderhouden. We klimmen nog eens 100 m hoger. Dan pas begint de afdaling naar de wagen. Op  N28°10.755 W16°36.999 komen we op een splising. Ga hier rechtdoor op het smallere pad, voor een 100-tal meter, dan naar links. Na 60 m terug naar rechts. Deze brede track brengt je nu terug tot bij de wagen. Wij wandelden ongeveer 8 Km, heen en terug.

Ook hier weer dezelfde waarschuwingen. Vertrek op tijd, zonodig in de voormiddag, zorg voor goede wandelschoenen en neem eten en drinken met je mee.
Voor de geocacher: op deze route vonden we 3 geocaches.

Locatie op Google Maps – Afdrukbaar pdf-document

In deze reeks willen wij Jan Cuypers gedenken. Jan was een fervente wandelaar en overleed onverwacht op 27 september 2021. Wij kregen de toelating van zijn echtgenote om zijn wandelingen te publiceren.
Foto’s © Jan Cuypers

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

DOODRIJDERS

LENTE OP TENERIFE

spot_img