zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogNieuwsWANBEHEER IN EEN WOONCOMPLEX
spot_img

WANBEHEER IN EEN WOONCOMPLEX

Wie een eigendom heeft in een woningcomplex weet dat de administrator een grote verantwoordelijkheid heeft en instaat als een goede huisvader voor het geheel van de verblijven. Hij of zij is verantwoordelijk voor de algemene administratie, het financieel beheer, de boekhouding, voor de communicatie en de vergaderingen, maar vooral voor het onderhoud.

Niet overal is er een goede werking van de comunidad en soms kunnen kleine incidenten grote tekortkomingen aan het licht brengen. Zoals gebeurde in Torres de Yomely, het appartementencomplex in Arona waar een stroomstoring de aanleiding was van een woede-uitbarsting tegen de beheerder van het vakantiecomplex.
De oorzaak van de onvrede moet gezocht worden bij het wanbeheer en de wanpraktijken van de beheerder die reeds 25 jaar aanhouden.

Buitenlandse eigenaren

Op 13 juni werd het appartementencomplex Torres de Yomely, dat is gelegen binnen de toeristische locatie Playa de Las Américas, getroffen door een onaangekondigde stroomstoring. Geen warm water meer, geen internet, geen tv, geen stroom waardoor de airconditioning en vries- en koelkastcombinatie werkloos werden. 

De ongemakken die werden veroorzaakt door de stroomstoring werden veroorzaakt door de energieleverancier Endesa duurde iets meer dan 24 uur. Ruim tweehonderd appartementen, waarvan er vijftig permanent bewoond zijn werden getroffen. Meer dan honderdvijftig pisos zijn eigendom van buitenlandse eigenaren die het dagelijks beheer van de administratie van veraf of helemaal niet volgen.

Één teller voor 200 appartementen

Volgens een vaste bewoner, die een tijdlang penningmeester was van de Canarische VME (Vereniging van Mede-Eigenaren) wordt het beheer reeds 25 jaar erbarmelijk gevoerd en is er nul transparantie. Door nalatigheid (lees: slordigheid) van de beheerder sloot Endesa op de 13 juni om 11.00 uur de elektriciteit af. Doordat er maar één teller in het gebouw aanwezig is voor alle wooneenheden en door een oubollig contract met de energieleverancier, zaten alle bewoners een etmaal lang zonder stroom en in duisternis.

Één kant van het verhaal

De administrator deed alsof zijn neus bloedde en wees naar een storing van Endesa. Hij zegt dat het probleem bij de administratie van de energieleverancier ligt. Zij vroegen om betaalbewijzen en deze werden gegeven. De aanschakeling is veel te laat uitgevoerd, dixit de beheerder. 
Endesa heeft niet gereageerd over de redenen die de 24 uur durende stroomstoring in het appartementencomplex heeft veroorzaakt. Geen bevestiging of ontkenning van de feiten, tot nog toe.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

DE CANARISCHE EILANDEN

WEBCAM SANTA CRUZ

spot_img