donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogExcursies en AttractiesWALVISSEN EN DOLFIJNEN KIJKEN
spot_img

WALVISSEN EN DOLFIJNEN KIJKEN

De maanden maart tot en met juni staan bekend als de beste maanden om een verscheidenheid aan zeezoogdieren te spotten, maar ook de rest van het jaar is de kans op waarnemingen vrij groot. Zo kun je het jaar rond tuimelaars, grienden, vinvissen en soms potvissen spotten wanneer je een boot opstapt die een aantal uren het zeegat kiest om je te laten genieten van al dat moois.

De dolfijnen maken haast, ze springen in het rond, uit en opnieuw in het water, in alle richtingen duiken ze ongedisciplineerd door elkaar. Ze zijn aan het jagen en eten hun buikje vol. Wanneer ze voldaan zijn daalt de activiteit en gaan ze zich rustiger gedragen. Plotseling gaan ze allemaal dezelfde richting uit. En dat is het moment dat wij deze intelligente zoogdieren kunnen aanschouwen in alle glorie.

Lieve dieren

Ze glimlachen en elke keer ze hun kopje boven water steken kijken ze ons aan. Wat een fantastische ervaring!
Een vinvis verdwijnt nu en dan voor langere tijd onder water. Langzaam zwemt hij de dieperik in en zoekt op zijn manier naar voedsel. Hij eet wat hij vinden kan, maar zoekt geen caballas en wanneer hij terug aan het oppervlak verschijnt perst hij de ingehouden adem in één keer door het ademgat naar buiten, wat resulteert in één grote luchtstroom gemengd met waterdruppels die in de zon weerspiegelen. Wat een zicht!

De absolute reden waarom ze in de wateren rond Tenerife, en bij uitbreiding rond de Canarische Eilanden, bijzonder goed gedijen is de voedselrijkdom. De oceaan zitten boordevol organische materie; plankton, vis, (reuzen)octopussen en pijlinktvissen; calamares is de favoriete maaltijd van de potvis of Physeter macrocephalus, zoals de wetenschap deze benoemt. 

Biotoop

Maar er zitten meer zogende waterbewoners rondom Tenerife. Potvissen, bruinvissen, gewone (kleine) dolfijnen, gestreepte dolfijnen, snaveldolfijnen, grijze dolfijnen, tuimelaars en slanke dolfijnen. In uitzonderlijke gevallen kun je ook getuige zijn blauwe walvissen en van zwaardwalvissen of orka’s.

Waarom verblijven deze sympathieke zeezoogdieren in de wateren rond Tenerife en de andere Canarische eilanden?
Hun voorkeur om hier te gedijen heeft te maken met drie criteria: de kalme wateren, de temperatuur van het water (minimum 18 tot 20 graden Celsius) en een gemiddelde duikdiepte van 1.500 meter, zelfs tot maximum 2.400 meter.

Excursie

Om dit spektakel te beleven moet je inschrijven bij een bedrijf dat over de nodige vergunningen beschikt en de regelgeving op het water respecteert. De kapitein zal alles in het werk stellen om de passagiers te laten genieten van dit gebeuren, maar zal er ook voor zorgen dat de zeezoogdieren niet gestoord worden in hun natuurlijk biotoop. En zo hoort het ook …!

Daarom reserveren wij een plaatsje op een boot bij een bedrijf dat aan alle voorwaarden voldoet. Dit kan van uit je luie zetel, online. Een overzicht van het aanbod …!

1. Geniet van een tour op zee om speelse dolfijnen en sociale walvissen te ontmoeten. Bewonder het uitzicht over de hoge kliffen en geniet van een frisse duik in het water. 
Ontspan met een koud drankje aan boord van de boot voordat lunch geserveerd wordt. 

2. Stap op een bootexcursie vanaf Puerto Colón in het zuidwesten van Tenerife en wees er bijna zeker van dat je grienden zult zien. Vaar langs een viskwekerij op zoek naar hongerige dolfijnen en kijk of je een reuzeninktvis kunt zien! 

3. Laat je onderdompelen in de natuur tijdens een 3-uur durende boottocht met een kleine groep langs de zuidwestelijke kust van Tenerife. Je zeilt vanuit Los Gigantes om dolfijnen, grienden en schildpadden te zien in hun natuurlijke leefomgeving. 

4. Ervaar het geweldige zeeleven in het zuiden van Tenerife op een 3 uur durende cruise op een luxe zeiljacht vanaf Puerto Colón. Vaar met een kleine groep mensen over heldere kustwateren om dolfijnen, walvissen en schildpadden te bekijken. 

5. Ervaar een unieke excursie langs de zuidkust van Tenerife die start in Puerto Colón. Kijk en luister naar walvissen en dolfijnen met behulp van ongelooflijke onderwatergeluidapparatuur. Laat het anker vallen en geniet van de gelegenheid om te zwemmen en/of te snorkelen. 

6. Spot dolfijnen, walvissen en andere zeedieren in de oceaan met een kleine groep vanaf een catamaran langs de zuidkust van Tenerife. Maak gebruik van de diensten van een vriendelijke en attente bemanning en geniet van lekker eten en drinken. 

7. Geniet van zeezoogdieren kijken langs de zuidkust van Tenerife. Tijdens dit 3-uur durende avontuur op zee probeer je een glimp op te vangen van grienden, dolfijnen, zeeschildpadden en nog veel meer! Neem zelf een duik en geniet van snorkelen en duiken in een baai. 

8. Geniet van een luxe boottocht in het zuiden van Tenerife en zoek naar dolfijnen, walvissen en schildpadden in hun natuurlijke omgeving. Vertrek- en aankomst in Puerto Colón. Wij pauzeren om onze passagiers de kans te geven om te zwemmen en snorkelen. 

9. Geniet van het kijken en luisteren naar walvissen en dolfijnen. Bezoek de spectaculaire kliffen van Los Gigantes en de rustige Masca-baai. Proef lokale producten, paella en drankjes. Vertrek en aankomst in Puerto Colón. 

10. Zoeken en kijken naar walvissen en dolfijnen in hun natuurlijke habitat met een kleine groep tijdens een 3-uur durende boottocht voor de kust van Tenerife. Vaar langs de kustlijn van het eiland en duik in voor een verfrissende duik of snorkel met het zeeleven in de zee. Vanaf Puerto Colón. 

11. Huur een privé zeiljacht (tot 11 personen) en zeil voor de kust van Tenerife om te zoeken naar dolfijnen en walvisvissen. Drie uur lang, door het walvisgebied tussen Tenerife en La Gomera. Geniet van de geweldige uitzichten op Tenerife en de Teide en spring in het water om af te koelen! 

12. Kijk naar dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke omgeving op een 3 uur durende zeiltocht langs de zuidkust van Tenerife. Wees verwonderd over het onderwaterleven terwijl je op het dek ontspant en geniet van de gratis eten en drinken. 

13. Klim aan boord van een privé-motorboot (tot 9 personen) en breng 6 uur door op het water op zoek naar walvissen en dolfijnen. Ontdek de afgelegen baaien om met schildpadden te zwemmen en te genieten van de prachtige schoonheid van de kliffen van Los Gigantes. 


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

TENERIFE VOOR KINDEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

BORGEN BRENGEN ZORGEN

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM LAGO MARTIÁNEZ

REISKORTINGEN

EEN SMAKELIJK TRIO

spot_img